Vegan Surf Camp: surf deze zomer op groene golven!

Door Isabelle Gheldolf

De perfecte golven in Zuid-Frankrijk krijgen een groen tintje als je verblijft in het Vegan Surf Camp: een gezond en milieuvriendelijk vakantiekamp in Moliets-Plage in Landes. Het unieke concept combineert biologisch, vegan eten met surfen.

 

Met een oneindig groot zandstrand, consistente golven en een prachtig landschap blijkt Moliets-Plage de perfecte plek te zijn voor surfkampen. De mensen achter de Franse vereniging l’amour de la terre zijn niet aan hun proefstuk toe. Al tientallen jaren organiseren ze surfevenementen waar vegan en gezond leven centraal staan. Vier jaar geleden besloten ze om een formele vereniging op te richten en professioneel vegan surfkampen te organiseren in de Franse badplaats. Tijdens een vakantie is het vaak moeilijk om duurzaam en milieuvriendelijk te leven. Vegan Surf Camp brengt daar verandering in.

Vegan eten
Wat Vegan Summer Camp onderscheidt van andere surfkampen is dat al het geserveerde eten honderd percent plantaardig is. De organisatie benadrukt dat ze vooral biologische en lokale seizoensproducten gebruiken om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Naast heerlijk eten in een groene omgeving, kunnen de gasten kiezen uit een aantal verschillende activiteiten. Yoga en surfen staan centraal, maar je kan ook deelnemen aan kookworkshops en strandspelletjes. Daarnaast is er de mogelijkheid om te fietsen, kajakken en skaten.

Bruin bakken op het zonneterras
Zeven dagen lang verblijf je vlakbij het strand, op camping “Les Cigales”. Het terrein is onderverdeeld in een tentenkamp en verschillende gemeenschappelijke ruimtes waar je kan socializen met de andere gasten. Doe een dutje in één van de hangmatten, bak lekker bruin op het zonneterras of bestel een drankje aan de bar. Ook gezinnen met kinderen zijn meer dan welkom. Op de camping is er een tipi, trampoline en genoeg speeltuigen voor de kleinste bezoekers.


Duurzaam toerisme
Wat veel toeristen niet beseffen is dat aandacht en respect voor het milieu niet beperkt blijft tot het niet wegwerpen van afval in de natuur. Alleen al door hun aanwezigheid zetten ze veel druk op de omgeving. Door bewust te kiezen voor een reis met een organisatie die enkel en alleen plantaardig eten serveert, neem je deel aan duurzaam toerisme. De productie van dierlijke producten heeft veel meer energie, landoppervlakte en water nodig dan granen, groenten en fruit.

Klinkt goed, toch? BE Vegan zond verleden jaar een delegatie en we kunnen het heel warm aanbevelen. Reserveer je plek op Vegan Surf Camp, leg je zwembroek of bikini klaar en trotseer zonder zorgen die geweldige golven in Moliets-Plage!

Meer informatie: https://vegansurfcamp.com
Vegan Surf Camp kost €330-€360 per week voor volwassenen

Het surfpakket met lessen, materiaal en theorie is €125 per week