Vegan zonnebescherming

Een vegan lifestyle is meer dan het niet eten van dierlijke producten. Ook in verzorgingsproducten zitten er vaak kleine dieren verwerkt of deze worden op dieren getest. Nu de zomer begonnen is, is het belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon. Zonnecrème is geen luxeproduct. En ook dit kan zonder dierenleed. Speciaal voor jou deze top 5 vegan zonnebescherming:

 

1.Lush

Alle producten van de winkelketen Lush zijn 100% vegetarisch en dierproefvrij. 85% van het hele assortiment is vegan. Uit het gamma zonnebescherming zijn de producten ‘The Sunblock’ en ‘Powered Sunshine’ helemaal plantaardig.

 


2.Lavera

Dit merk is tegen dierproeven en gebruikt ook geen grondstoffen die afkomstig zijn van dieren. Lavera heeft drie verschillende labels:

  • Nature voldoet aan alle richtlijnen voor natuurlijke cosmetica
  • Organic-label bestaat gegarandeerd uit waardevolle,biologische en plantaardige ingrediënten, extracten en vloeistoffen uit eigen teelt en productie.
  • Vegan is volledig plantaardig.

Uit het gamma van zonnecrème en aftersun hebben alle producten de drie bovenstaande labels, uitgezonderd ‘Sun cream 30’. Deze bevat bijenwas en is dus niet vegan.

De producten van Lavera zijn voornamelijk online te koop en kan je ook vinden in verschillende natuurwinkels.

 

 

3.Lovea

Het assortiment aan zonnecrème en aftersun van Lovea is 100% natuurlijk. Daarnaast zijn alle producten van Lovea (zowel de zonnecrèmes als de haar- en body-producten) volledig vegan en niet getest op dieren. De haar- en bodyproducten van Lovea zijn 95% natuurlijk, enkel wanneer het voor het gebruikscomfort, de houdbaarheid en/of de geur noodzakelijk is, wordt er gebruik gemaakt van een kunstmatige parfum of conserveringsmiddel. Dit is nooit meer dan 5% van de formulering en enkel indien er (nog) geen goed natuurlijk alternatief bestaat. Lovea is verkrijgbaar bij Bioplanet, Di en Holland & Barrett.

 

 

 

4.Yaoh

Dit merk is volledig vegan en niet getest op dieren. De zonnecrème en aftersun zijn gemaakt op basis van biologische hennepzaadolie. Yaoh is in België verkrijgbaar o.a. bij de vegan winkel SHAVT en online.

 

 

5.Eco Cosmetics

Dit merk is lid van de Vegan Society en de meeste van hun producten zijn vrij van dierlijke producten. Kijk uit naar het vegan logo. In België onder meer te koop bij Bio Shop.

 

 

 

 

 

Blogpost door Naduah Geneyn, haar eigen blog vind je hier.