Avant Garde Vegan by Gaz Oakley op Vegan Summer Fest

Met de zomer in aantocht maken we ons klaar voor het grootste vegan festival van de Benelux: Vegan Summer Fest 2019. Voor het vijfde jaar op rij brengen we heerlijk eten, gepassioneerde sprekers en vegan producten gaande van exotische ingrediënten tot cosmetica, schoenen, kledij en accessoires samen onder één dak. Een vegan lifestyle is makkelijker en veelzijdiger dan ooit en dat zullen de duizenden bezoekers geweten hebben!

Vegan Summer Fest

We zijn dan ook ontzettend trots om de eerste spreker bekend te maken: niemand minder dan de internationaal gerenommeerde vegan chef en YouTube-ster Gaz Oakley zal een kookdemo presenteren op het festival!

Gaz Oakley op Vegan Summer Fest

Over Gaz Oakley

Gaz Oakley groeide op in Cardiff, de hoofdstad van Wales. Al op jonge leeftijd raakte hij gepassioneerd door koken en sport. Na het zien van een speech van Gary Yourofsky besloot hij van de ene dag op de andere om vegan te worden. Als chef ging Gaz meteen experimenteren. Kort daarna richtte hij zijn Instagram-account en YouTube-kanaal @avantgardevegan op. Met ruim 600.000 volgers op YouTube en 300.000 volgers op Instagram groeide Avantgardevegan uit tot een internationaal succesverhaal. Zijn eerste kookboek Vegan100 werd ondertussen ook vertaald naar het Nederlands. Vegan 100 geeft de jonge, zelfbewuste veganist een heel repertoire aan kleurrijke, plantaardige gerechten waarin smaak een hoofdrol speelt. Van scrambled tofu met spinazie en Peri Peri falafel met tahini tot ‘bacon’ van avocado, chocolade not-ella en limoen ‘meringue’-taart. Gaz Oakley zakt op zaterdag 17 augustus af naar Gent om er een inspirerende kookdemo te geven.

Vegan100

Over Vegan Summer Fest

Vegan Summer Fest laat duizenden bezoekers op een ongedwongen manier kennismaken met een vegan levensstijl. De nieuwsgierige bezoekers kunnen er interessante lezingen van gerenommeerde sprekers bijwonen, inspirerende kookdemo’s volgen, genieten van een lokaal fris drankje of biertje en vooral heel veel lekkers proeven. Hippe foodtrucks en eetkraampjes serveren er heerlijke burgers, wraps, ijsjes, wafels en tal van andere lekkernijen.

Een vegan lifestyle gaat verder dan alleen maar eten: Op Vegan Summer Fest kunnen bezoekers kennismaken met een breed gamma aan duurzame producten gaande van schoenen, tassen en rugzakken gemaakt uit vegan ‘leer’ tot cosmetica die vrij is van dierlijke ingrediënten en die niet op dieren getest wordt.

Vegan Summer Fest sfeerbeeld

Groeiende belangstelling voor veganisme

Steeds meer mensen kiezen voor een vegan lifestyle. In april namen meer dan 5.300 mensen deel aan Try Vegan, een campagne van BE Vegan samen met EVA vzw  die mensen op een laagdrempelige manier laat kennismaken met een levensstijl zonder dierlijke producten.

Het aanbod aan vegan alternatieven voor vlees, vis, zuivel en andere dierlijke producten in de Belgische supermarkten is de laatste jaren enorm toegenomen. Ook de Belgische horeca biedt steeds meer vegan opties aan.

Veeteelt draagt in grote mate bij aan de uitstoot van broeikasgassen, ontbossing en watervervuiling. Daarnaast verbruikt veeteelt enorm veel water; voor de productie van tweehonderd gram rundvlees – de gemiddelde dagelijkse portie –  is 3.960 liter water nodig. Een plantaardig voedingspatroon spaart niet enkel het milieu maar heeft ook een positieve impact op de gezondheid. Groenten en fruit bevatten van nature meer vezels, mineralen en vitamines. Daarenboven is de vetinname bij een plantaardig dieet kleiner, waardoor de kans op hart- en vaatziekten vermindert.

Geïnteresseerde standhouders kunnen nog tot 25 mei genieten van early bird kortingen.

Praktische info

Tickets kosten 5 euro in voorverkoop en 8 euro aan de deur. De ticketverkoop start in juni. Het volledige programma wordt in de komende maanden bekendgemaakt.

Bekijk ook: