Red de kippen, eet ei-vrij!

Onze vrienden van Animal Rights halen alweer de media met gruwelijke beelden van dierenleed. Dit keer stellen ze de vreselijke leefomstandigheden van legkippen aan de kaak. De beelden liegen er niet om: ernstig gewonde kippen in te kleine oppervlaktes, dode dieren in staat van ontbinding en steeds opnieuw die kaalgeplukte, moegetergde dieren die een wreed lot wacht aan het einde van een kort, miserabel leven. Wat nog erger is, kippen in vrije uitloop leiden een even erg leven als kippen in ‘verrijkte kooien’. De belofte aan de consument dat een scharrelkip een beter leven zou leiden, blijkt een leugen te zijn. Het is duidelijk dat de eierindustrie alle kippen een lange lijdensweg bezorgt.

 

Foto: Jo-Anne McArthur/WeAnimals.org

De Boerenbond mag dan beweren dat de beelden van Animal Rights “niet representatief” zijn voor de sector, als bewuste consumenten met een hart voor dieren weten we beter. Legkippen moeten bijna elke dag een ei leggen, terwijl een kip van nature ongeveer 20 eieren per jaar legt. Dit geeft zo’n grote druk op hun lichaam dat ze er vaak onder bezwijken. Na anderhalf jaar worden legkippen afgeschreven omdat ze niet langer productief zijn. Kippen zijn intelligente, voelende wezens die zowel verbaal als non-verbaal communiceren met elkaar. Ze ervaren emoties, ze zijn empathisch en hebben een goed geheugen.  

 

Hou je van dieren? Ben je net als wij al dat dierenleed grondig beu? Probeer dan ei-alternatieven. Ei kan heel makkelijk vervangen worden in gerechten zonder dat er aan smaak moet worden ingeboet. Probeer alvast onze recepten en oordeel vooral zelf.  Word deel van een groeiende beweging die inzet op een betere gezondheid, een beter milieu, en vooral: een beter leven voor dieren.

 

Teken de petitie en steun Animal Rights.

 

Schrijf je in voor Try Vegan en/of ga alvast aan de slag met deze recepten!