Vegan mango lassi, een verfrissende milkshake als dessert
Lassi is een yoghurtdrank die in Indische restaurants vaak als dessert geserveerd wordt. In dit geval maken we een plantaardige variant die, als het buiten warm is, op ieder moment van de dag heerlijk verfrissend is als mangomilkshake.
Vegan mango lassi, een verfrissende milkshake als dessert
Deze mango lassi is een verfrissend drankje op basis van sojayoghurt en mango. Je kan het zowel als milkshake of dessert serveren.
Soort gerecht: Dessert, Snack
Porties: 2 glazen
Ingrediënten
- 2 mango's, klein, geschild en in blokjes
- 350 ml sojayoghurt, ongezoet
- 150 ml sojamelk, ongezoet
- 1 el limoensap
- 2 el agavesiroop, of ahornsiroop
- 1 snuf kardemom, gemalen
Bereiding
- Doe de mango, sojayoghurt en -melk in een blender en mix tot een gladde massa.
- Voeg nu het limoensap en de agave- of ahornsiroop toe. Laat even draaien en proef. Voel je vrij om meer siroop toe te voegen als je van zoet houdt.
- Voeg de kardemom toe en laat de blender nog een halve minuut draaien om er een extra romig drankje van te maken.
- Serveer in twee grote glazen.
Extra informatie
Recept en foto’s uit Vegan voor iedereen van Merel Wildschut. Verschenen bij Fontaine Uitgevers.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan