Heerlijke vegan Nutella-brownies met een gezonde verrassing

Het is geen verrassing dat Eveline van Vegamuze het niet zo begrepen heeft op voor de hand liggende combinaties. Dat ze het zo bont zou maken, hadden zelfs wij niet verwacht! In deze brownies combineert ze Nutella, de favoriete chocopasta van alle kinderen, met de grootste afkeer van alle kinderen, de champignon. Het is de ideale manier om jouw kroost stiekem paddenstoelen te laten eten en hen te laten genieten van een iets gezonder dessert, zonder dat ze het zelf doorhebben. De smeuïge ganache en de aromatische extase van chocolade en hazelnoot vormen het perfecte afleidingsmanoeuvre!

Vegan-nutella-brownies
Vegan-nutella-brownies
5 from 1 vote

Heerlijke vegan Nutella-brownies met een gezonde verrassing

Het geheime ingrediënt van deze smeuïge Nutella-brownies zal iedereen met verstomming slaan. Durf jij het aan om ze uit te proberen? Met chocolade kan je zelfs de moeilijkste eters over de streep trekken!
Soort gerecht: Dessert
Bereidingstijd: 45 minutes
Porties: 12 brownies

Ingrediënten

  • 125 g witte champignons
  • 200 g bloem
  • 50 g gemalen hazelnoten, (of hazelnootmeel)
  • 150 g rietsuiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl natriumbicarbonaat
  • 1 snufje zout
  • 100 ml plantaardige olie, kies olie met een neutrale smaak, bv zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 ml hazelnootdrink
  • 1 handvol hazelnootjes, in stukjes + extra om te garneren

Voor de ganache

  • 150 ml hazelnootdrink
  • 50 g hazelnootpasta
  • 100 g pure chocolade

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een vierkante bakvorm van 25 x 25 cm met bakpapier.
  • Hak de champignons met een scherp mes of in de keukenmachine superfijn en doe ze in een kom. Meng ze met alle droge ingrediënten.
  • Roer nu de olie, het vanille-extract en de hazelnootdrink door het beslag en blijf roeren totdat je een glanzend beslag hebt. Meng ook de hazelnootstukjes erdoor.
  • Schep het beslag in de bakvorm en zet deze 20-25 minuten in de oven. De brownie mag vanbinnen niet meer rauw zijn, maar er mogen zeker nog wat deegkruimels aan jouw cakenaald blijven hangen. Laat volledig afkoelen.
  • Maak na het afkoelen de smeuïge ganache. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en laat op laag vuur smelten. Roer totdat je een homogene en glossy ganache hebt.
  • Giet de ganache over de bovenkant van de brownie en strooi er wat gehakte hazelnoten over. Zet in de koelkast om op te stijven. Snijd dan pas in stukken.

Extra informatie

Recept uit Gebak met groenten van Vegamuze. Uitgeverij Sterck & De Vreese. Foto van Toos Vergote.
Gebak met groenten
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: