Dit zijn de hoogtepunten van Vegan Summer Fest 2022

Op 21 augustus zakten we na een lange coronapauze weer massaal af naar Flanders Expo voor het grootste vegan festival van België. Dat de interesse in vegan stijgt, blijkt ook deze keer uit de recordopkomst van meer dan 5.500 bezoekers. We vatten de hoogtepunten van deze zesde editie van Vegan Summer Fest voor jou samen.

(foto’s Lies Praet)

vegan summer fest 2022

Proeven van fusion street food tot grootmoeders keuken

Geen Vegan Summer Fest zonder keuzestress. Want hoe kies je uit al die verschillende foodtrucks en eetkramen? We werden verwend met vegan stoofvlees met frietjes, hartig en zoet gevulde wafels van WafflesVeg, burgers van El Verde, pizza van Plant A Pizza en heel wat lekker streetfood. Wie graag nieuwe smaken ontdekt kon onder meer proeven van Ethiopische gerechten van Vegitopia, Japanse en Koreaanse specialiteiten. En als dessert was er keuze te over bij vegan bakkers uit alle hoeken van het land. Heb jij het spectaculaire ijs van Brain2Freeze geproefd? 

vegan summer fest
vegan summer fest eten

Opvallende namen en nieuwkomers op Vegan Summer Fest

Garden Gourmet, Balls&Glory en WildWestland (de samenwerking tussen Westland kaas en Those Vegan Cowboys) toonden dat ook grote namen het belangrijk vinden om te investeren in vegan. Ook jonge ondernemers konden duidelijk jullie hart veroveren. Chizou, de Belgische vegan kaas die pas in Delhaize verscheen, liet proeven van hun plantaardige smeltkaas op basis van bloemkool. Ook erwtenmelk TipToh, de kleurrijke dumplings van Davai, de pasta van Fabrizio&Friends en de gloednieuwe mayonaise op basis van kikkererwten van Fred’s Mayo werden duchtig geproefd en goedgekeurd door het publiek. 

In het lifestyle segment zagen we nieuwkomers om in de gaten te houden zoals handtassenmerk Amaré, vegan deo & zonnecrème van The Lekker Company en duurzame plantaardige cosmetica van Owl&Bee

Pottenkijken bij internationale sterren

Ambitieuze ondernemers kregen de kans om vragen te stellen aan oprichter van de Vegetarische Slager Jaap Korteweg. Ook ‘Vegan Strategist’ en bezieler van Eva vzw Tobias Leenaert deelde zijn kennis en visie op de toekomst van vlees en Belgisch kampioene powerliften Sahy Lalime bewees dat plantaardige voeding en topsport een ideale match is. 

Internationale plantbased chefs zoals Gaz Oakley en Jason Tjon Affo lieten je meekijken in hun kookpotten bij het maken van onder meer vegan ‘fish cakes’ en kleurrijke matchataart. Je kon er proeven van Koreaanse specialiteiten tijdens de demo van Ae Jin Huys. Njam! tv-kok Lenna Omrani deelde haar geheimen om budgetvriendelijk vegan te koken.

Gaz Oakley Vegan Summer Fest

Muzikale verwennerij op het zonnige grasplein

De Vegan Summer Fest DJ’s zorgden voor een waaier aan muziek op het sfeervolle grasplein. Van afrobeat en hiphop tot jazzy soul. DJ’s Restless, Azer, Cherokee en Mix Monster Menno zorgden voor een heerlijke zomerdag. 

Vegan voor kinderen

Ook de kleinste bezoekers hadden het naar hun zin. Dat zag je vooral aan de gekleurde snoepmondjes bij het snoepkraam van Vegan Sweety 4 All. Babs kindergrime zorgde voor de mooiste vermommingen en op het rustige binnenplein konden papa’s en mama’s meegenieten van het verhaal van Piepmuis op bezoek bij Anna de Koe. Een uniek vegan friendly kinderboek voorgelezen door de auteur zelf, Tiara Portier.

Vegan Festival Gent

Bekijk de officiële aftermovie

De toewijding van meer dan 100 BE Vegan vrijwilligers

Deze zesde editie is mogelijk gemaakt dankzij de hulp van tientallen BE Vegan vrijwilligers. Zij zetten zich het hele weekend in om Flanders Expo om te toveren tot een vegan walhalla. Waarvoor onze enorme dank!

Join the crew!

Ook zin gekregen om je handen uit de mouwen te steken? BE Vegan kan je hulp goed gebruiken! Samen met honderden andere BE Vegan vrijwilligers zetten we ons in om België meer vegan friendly te maken!

Geen tijd, maar wel een centje over? Je kan ons enorm helpen door een bijdrage te doen. Zo kunnen we Vegan Summer Fest samen nog spectaculairder maken!