Kookdemo’s & talks 2022

De eerste sprekers op Vegan Summer Fest 2023 worden binnenkort bekendgemaakt. Bekijk hier het programma van 2022.

PROGRAMMA 2022

Alle kookdemo’s en lezingen zijn inbegrepen in je ticket en vrij toegankelijk zonder reservatie.

12:00 – 12:45 Sahy Lalime (US/BE): lezing 

Sahy is een in Amerika geboren en in Brussel wonende kracht- en voedingscoach. Sahy is de oprichtster van Kale & Barbell Coaching & Apparel. Ze is op een missie om haar ‘plantaardige broeders’ te helpen sterk en zelfverzekerd te worden. Samen met haar atleten wil ze een nieuwe standaard van kracht neerzetten die de verwachtingen tart en bewijst ze dat je geen vlees nodig hebt om sterk te zijn. Ze is 4x Belgisch kampioen powerlifting en lid van het nationale powerliftingteam dat voor België uitkomt in de IPF, de grootste op doping geteste powerliftingfederatie ter wereld. 

Sahy zal vertellen wat het betekent om een vegan atleet te zijn in de nog steeds op vlees gerichte omgeving van de fitness en de powerlifting sport. Ze zal ook ingaan op wat er nodig is om te concurreren op het hoogste niveau in een krachtsport en inzicht geven in het bereiken van maximale prestaties als een vegan atleet.

Deze lezing gaat door in het Engels

13:15 – 14:00 Jason Tjon Affo: kookdemo

Extra smaak, kleur en fun op je bord. Dat is de missie van Jason Tjon Affo. Toen hij in 2014 vegan werd, begon hij recepten te delen op Instagram. Al snel stroomden de aanvragen binnen. Wat begon als hobby groeide uit tot catering, recepten ontwikkelen, foodfotografie… Jason maakte onder andere kleurrijke foto’s voor de Vegan Junk Food Bar uit Rotterdam. 

Jason Tjon Affo bracht drie kookboeken uit waarvan de titels kenmerkend zijn voor zijn stijl: Vegan Soul Food, Vegan Party Food en Vegan Rainbow Food. In zijn gerechten vind je invloeden van de keukens waar hij mee opgroeide, voornamelijk de Surinaamse en Japanse keuken. Tijdens zijn kookdemo zal Jason je zeker inspireren om kleurrijke bordjes te toveren!

Deze kookdemo gaat door in het Nederlands. De kookdemo’s en lezingen zijn vrij toegankelijk zonder reservatie.

14:30 – 15:15 Lenna Omrani (NL): lezing

Lenna Omrani is naast auteur van het kookboek ‘Every Day Vegan’ ook receptontwikkelaar, influencer, food fotograaf en ex-topsporter.

Op Vegan Summer Fest komt Lenna haar tips delen om vegan eten nóg makkelijker, lekkerder en betaalbaarder te maken. Ze vertelt hoe je meer groenten en peulvruchten kan gebruiken op verschillende manieren. Daarnaast komen ook tips & tricks aan bod om budgetproof plantaardig te eten en te mealpreppen.

Deze lezing gaat door in het Nederlands. De kookdemo’s en lezingen zijn vrij toegankelijk zonder reservatie.

Jaap Korteweg op Vegan Summer Fest

15:45 – 16:30 Jaap Korteweg: interview

Jaap Korteweg kennen we als de oprichter van De Vegetarische Slager. Vandaag maakt hij deel uit van Those Vegan Cowboys. Hoe besluit iemand die is opgegroeid op een boerderij tussen de koeien om kaas zonder koe te maken?

In een uitgebreid gesprek vertelt Jaap op Vegan Summer Fest over het parcours dat hij heeft afgelegd als mens en ondernemer:

  • Hoe het allemaal begon 
  • Welke struikelblokken ervoer Jaap als ondernemer 
  • Advies voor ambitieuze vegan ondernemers
  • Vooruitblik naar de toekomst.

Deze talk gaat door in het Nederlands. De kookdemo’s en lezingen zijn vrij toegankelijk zonder reservatie.

17:00 – 17:45 Ae Jin Huys: kookdemo

Mokja!”, het geesteskind van Ae Jin Huys, staat voor “Let’s Eat!”. Op Vegan Summer Fest neemt de Belgisch-Koreaanse chef je mee in de Koreaanse keuken. Gefermenteerde voedingsmiddelen waren eeuwenlang de basis. “Doenjang” (sojabonenpasta), “ganjang” (sojasaus) en “gochujang” (chilipasta) – samengevat als jang – zijn de bekendste smaakmakers. Daarnaast is er dé Koreaanse foodtrend, kimchi. 

Tijdens deze kookdemo toont Ae Jin je alles wat je moet weten over deze smaakmakers. Mensen in contact brengen met de Koreaanse keuken is Ae Jin op het lijf geschreven. Zowel via catering, pop ups, take-out, workshops en haar boek KIMCHI.

Deze demo gaat door in het Nederlands. De kookdemo’s en lezingen zijn vrij toegankelijk zonder reservatie.

18:15 – 19:00 Gaz Oakley (UK): kookdemo

Gaz Oakley – ook bekend als Avant Garde Vegan – komt op zondag 21 augustus naar Vegan Summer Fest. Gaz werd chef op 15-jarige leeftijd in Cardiff, UK. In 2015 besliste hij om zijn eetgewoonten om te gooien en vegan te worden. Op aandringen van vrienden begon Gaz foto’s van zijn gerechten te posten op Instagram en voor hij het goed en wel besefte werd zijn account wereldbekend. Zijn vegan keuken is een eerbetoon aan de klassiekers waar we allemaal van houden zonder in te boeten aan kleur of smaak.  Gaz Oakley creëert prachtige, vernieuwende gerechten met de technieken die hij leerde tijdens zijn carrière als chef. Gaz Oakley bracht drie kookboeken uit: Plants Only Kitchen, Vegan Christmas en Vegan 100.

Deze kookdemo gaat door in het Engels

© Foto: Peter O’Sullivan

19:30 – 20:15 Tobias Leenaert (BE): lezing

Tobias Leenaert is mede-oprichter van EVA (nu ProVeg Belgium) en ProVeg International, en auteur van het boek How to Create a Vegan World. Zijn boek werd vertaald in twaalf talen en verschijnt heel binnenkort ook in het Nederlands. Op Vegan Summer Fest schetst hij hoe het momenteel gaat met de vegan beweging. Waar staan we, en waar gaan we naartoe? En ook: welke rol kan jij in dit verhaal spelen om de transitie naar een meer diervriendelijke en duurzame wereld te versnellen?

Deze lezing gaat door in het Nederlands

Koop nu je tickets en vermijd wachtrijen

Met een ticket in voorverkoop ga je meteen binnen zonder aanschuiven. Zo sta jij als eerste klaar voor het ontbijt! Croissant of boterkoek?