Budgetrecept: makkelijk recept voor vegan gegrilde ananas op de barbecue 

Met slechts twee ingrediënten maak je deze imposante geroosterde ananas. Dit vegan recept is niet alleen heel eenvoudig, maar ook een feestelijke toevoeging aan je zomerse BBQ.  De bereiding zit hem vooral in het snijwerk: volg de lijnen van de deukjes in de ananas met je mes, waardoor de prachtige organische structuur van de ananas extra goed zichtbaar wordt en er veel geultjes ontstaan waar de siroop lekker in kan druipen. De ananas gaat goed samen met hartige gerechten, maar kan ook perfect dienen als een dessert bij je barbecue. Serveer er dan een bolletje (kokos)ijs en wat geraspte limoenschil bij voor een extra feestelijk vegan BBQ dessert.

gegrilde ananas
gegrilde ananas
5 from 1 vote

Budgetrecept: makkelijk recept voor vegan gegrilde ananas op de barbecue

 Indruk maken bij de barbecue kan ook makkelijk. Met dit vegan recept zet je in een mum van tijd een indrukwekkend gerecht op tafel.
Soort gerecht: Bijgerecht, Dessert
Voorbereiding: 10 minutes
Grilltijd (minimum): 10 minutes
Totaal: 20 minutes
Porties: 8 personen

Materiaal

  • rvs ovenschaal of aluminium BBQ-schaal
  • bakkwast

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 4 el Floral Nectar for Honeys Zomer, of een andere stroop naar keuze zoals agavesiroop, rijststroop, keukenstroop of golden syrup

Bereiding

  • Zet de ananas rechtop op een snijplank en snijd de schil eraf met een scherp koksmes of kartelmes. Laat de top eraan zitten voor een extra feestelijk effect. Snijd vervolgens de ‘pitten’ (technisch gezien geen pitten, maar de deukjes die nog zichtbaar zijn na het wegsnijden van de schil) weg in het patroon van de van nature aanwezige diagonale lijnen.
  • Leg de ananas in de ovenschaal en besprenkel met de siroop. Zorg dat de siroop over de hele ananas loopt (met uitzondering van de bladeren).
  • Steek de BBQ aan en creëer een matig hete directe zone. Zet de schaal op de BBQ en sluit het deksel. Rooster de ananas circa 10 minuten.
  • Open de BBQ en strijk met een bakkwast de siroop die van de ananas af is gelopen weer over de ananas. Dreigt de siroop aan te branden? Voeg dan een paar eetlepels water toe aan de ovenschaal en meng met de kwast even door de siroop. Draai de ananas een kwartslag en sluit het deksel weer.
  • Ga zo door tot de ananas rondom mooi geroosterd en gekarameliseerd is.

Extra informatie

Recept en foto uit Vlam in de plant van Maartje Borst en Lisette Kreischer. Uitgeverij VBK Media
Vlam in de plant, Lisette Kreischer | 9789043931151 | Boeken | bol
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: