Fluffy vegan muffins met banaan en pecannootjes

Deze heerlijke muffins met banaan worden gesmaakt door jong en oud. De knapperige stukjes pecannoot zorgen voor een leuke verrassing. Breng deze luchtige muffins mee als traktatie op school of op het werk: wedden dat niemand merkt dat ze vegan zijn?

recept-vegan-muffin-banaan
recept-vegan-muffin-banaan
5 from 4 votes

Fluffy vegan muffins met banaan en pecannootjes

Deze luchtige bananenmuffins met pecannootjes zijn eenvoudig om te maken en leuk als traktatie.
Soort gerecht: Dessert, Snack
Bereidingstijd: 45 minutes
Porties: 8 muffins

Ingrediënten

  • 225 g bloem
  • 150 g suiker
  • 50 g bruine suiker
  • 1 el kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl natriumbicarbonaat
  • 1 snufje zout
  • 1 banaan, rijp
  • 120 ml koolzaadolie
  • 120 ml amandelmelk
  • 30 g pecans, gebroken + enkele in fijne stukjes als decoratie op de muffins

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Meng de bloem, suiker, kaneel, bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout samen in een kom.
  • Plet de banaan in een andere kom en voeg de koolzaadolie en amandelmelk toe. Roer goed.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de bloem en roer tot alles goed is gemengd. Als laatste voeg je de gebroken pecans toe.
  • Vul de muffinvormpjes met het beslag en leg op elk beslag wat fijne stukjes pecan als decoratie.
  • Bak de muffins ongeveer 30 minuten in de oven of tot wanneer je met een tandenstoker er in kan prikken zonder beslagresten.

Extra informatie

Recept en foto van Amélie van Catberry. Pastries with an attitude.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: