Chocomousse met olijfolie en kersen

Ja hoor, je leest het goed, een recept voor vegan chocomousse met olijfolie. De olijfolie en pure chocolade geven de mousse een heerlijk volle en bittere smaak. Met een fruitige olijfolie komen de smaken zelfs nog beter tot z’n recht. Werk af met zoete kersen en hazelnoten, genieten maar!

Op zoek naar meer zoete recepten voor je chocolade cravings? Check dan deze 5x favoriete vegan recepten met chocolade.

vegan chocomousse met olijfolie en kersen
No ratings yet

Chocomousse met olijfolie en kersen

Deze heerlijke chocomousse dankt z’n luchtigheid aan de aquafaba, z’n volle smaak aan de olijfolie en als kers op de chocomousse: een zoet-frisse toets van rood fruit. Bovendien heb je slechts 15 minuutjes werk.
Soort gerecht: Dessert
Bereidingstijd: 15 minutes
Afkoelen: 1 hour
Totaal: 1 hour 15 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 100 g pure chocolade, in stukjes
  • 2 el extra virgin olijfolie, plus extra voor eroverheen
  • 2 tl ahornsiroop
  • snufje zout
  • 140 ml aquafaba , (vocht uit een blikje kikkererwten, op kamertemperatuur)
  • 70 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
  • 150 g kersen, vers of uit de diepvries, ontpit
  • Extra vegan crème fraîche (of maak je eigen kokosslagroom)
  • Extra hazelnoten, gehakt

Bereiding

  • Laat de chocolade au bain-marie smelten in een hittebestendige kom die op een pan met net kokend water staat (de kom mag het water niet raken). Haal van het vuur en roer de olijfolie, ahornsiroop en het zout erdoor.
  • Doe de aquafaba in een schone, vetvrije kom en klop ongeveer 5 minuten met de standmixer of handmixer tot er stijve pieken zijn.
  • Roer een lepel van de aquafaba door het chocolademengsel en voeg dan het chocolademengsel toe aan de opgeklopte aquafaba. Vouw voorzichtig met een metalen lepel door elkaar – niet kloppen, want dan klop je de lucht eruit.
  • Schep de mousse in vier glaasjes en zet die minstens 1 uur in de koelkast. Dien op met kersen, een extra scheutje olijfolie en een snufje zout.

Extra informatie

Recept en foto uit Het Food for Life Kookboek van Tim Spector. Uitgeverij Kosmos. Foto van Issy Croker.
Het food for life kookboek
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Probeer ook: