» Home » Vegan Summer Fest 2022 » Programma kookdemo’s & lezingen 2024
KOOKDEMO’S & TALKS
Kortfilm
12:15 – 12:35
Belgian Blue
Een film van Yasmine Versteele
Kookvertelling
13:15 – 14:00
Lisette Kreischer & Maartje Borst
Stoere groente
Lezing
14:30 – 15:15
Dr Evelien Mertens
Plantaardige voeding voor kracht en spiermassa
Kookdemo
15:45 – 16:30
Nicolas Bastille (FR)
Vegan patisserie
Panelgesprek
17:00 – 18:00
Voedsel van de toekomst (NL)
Tobias Leenaert, Simcha Nyssen, Edwin Bark en Ines Cottignie
Kookdemo
18:30 – 19:15
Lenna Omrani
Vegan butter ‘chicken’ met tofu
KOOKDEMO MET LENNA OMRANI
18:30 – 19:15
Vegan butter ‘chicken’ met tofu
In deze kookdemonstratie maken we een heerlijke vegan curry die gebaseerd is op de Indiase klassieker ‘Butter Chicken’. Hierbij gebruiken we onder andere tofu, kikkererwten en lekker veel kruiden. Na deze demo kan je zelf een heerlijke kruidenbasis maken voor currygerechten en weet je hoe je tofu écht lekker kan maken. Een must voor alle liefhebbers van de Indiase keuken!
Wie is Lenna Omrani?
Lenna Omrani is een vegan content creator en auteur van de bestelling kookboekenreeks ‘Every Day Vegan’. Haar recepten zijn steeds toegankelijk, lekker, voedzaam en eenvoudig klaar te maken.
PANELGESPREK VOEDSEL VAN DE TOEKOMST
17:00 – 18:00
Met Tobias Leenaert als moderator en Simcha Nyssen (kweekvlees), Edwin Bark (Redefine Meat) en Ines Cottignie (onderzoeker) als deelnemers
In dit panelgesprek verkennen we de technologische ontwikkelingen op vlak van vleesopvolgers. Experts uit de sector vertellen over marktkansen, uitdagingen en potentiële winst voor de dieren, klimaat en gezondheid. Voor iedereen die benieuwd is naar innovaties in de eiwittransitie.
Wie zijn de deelnemers?
Tobias Leenaert (moderator) is mede-oprichter van Proveg International en ProVeg België
Simcha Nyssen is projectmanager sociale transities en kweekvlees bij GAIA
Edwin Bark is senior Vice President bij Redefine Meat, producent van plantaardig vlees
Ines Cottignie is onderzoeker bij KU Leuven in de groep Sustainable Food Economies en stuurgroeplid van de Green Deal Eiwitshift.
KOOKDEMO MET NICOLAS BASTILLE
15:45 – 16:30
Vegan patisserie
In deze kookdemo nemen we je mee in de kunst van heerlijke patisserie maken. Chef Nicolas Bastille toont hoe je plantaardige ingrediënten gebruikt om onweerstaanbare gebakjes te creëren.
Wie is Nicolas Bastille?
Drie jaar geleden opende de jonge patissier Nicolas Bastille een vegan patisseriezaak in Luik. Ondertussen komen mensen van ver om te proeven van kunstwerkjes als trompe l’oeil pistache noisettes, macaron framboise en gevulde croissants.
Facebook La Pâtisserie vegan • Instagram La Pâtisserie vegan
LEZING MET DR EVELIEN MERTENS
14:30 – 15:15
Plantaardige voeding voor kracht en spiermassa
Met de juiste voeding kan je je lichaam optimaal ondersteunen bij het sporten. Dr Evelien Mertens schept duidelijkheid over plantaardige eiwitten en geeft je wetenschappelijk onderbouwde handvatten om kracht en spiermassa op te bouwen. Na deze lezing heb je een degelijke basis om je verder te verdiepen in vegan sportvoeding.
Wie is Dr Evelien Mertens?
Dr Evelien Mertens is onderzoeker en lector Voedings- en Dieetkunde aan Erasmushogeschool Brussel en zelfstandig diëtist in bijberoep. Als diëtist is ze aangesloten bij de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD) en de Vlaamse Plantaardige Diëtisten. Daarnaast is ze ook vrijwillig wetenschappelijk medewerker aan de Vrije Universiteit Brussel en lid van de Hoge Gezondheidsraad binnen het thema voeding. In haar vrije tijd doet ze voornamelijk aan CrossFit, maar een korte triatlon staat ook af en toe op het programma.
KOOKVERTELLING MET LISETTE KREISCHER & MAARTJE BORST
13:15 – 14:00
Stoere groente
Groente kan ook stoer zijn! Terwijl Maartje Borst op het podium tovert met smaakexplosies en texturen, daagt Lisette Kreischer ons uit om de genderstereotypen rond sla en biefstuk te doorbreken. Na deze kookvertelling ben jij geïnspireerd om groente tot stoere smaakbommen te transformeren.
Wie zijn Lisette Kreischer en Maartje Borst?
Lisette en Maartje vormen samen een vegan powerduo. Lisette is een van de grondleggers van de vegan beweging in Nederland en stond mee aan de wieg van de befaamde Dutch Weed Burger. Maartje is vegan chef in hart en nieren en runde enkele jaren vegan café Koffie ende Koeck in Amsterdam. Samen creëerden ze al enkele prachtige en toegankelijke kookboeken als MAN.EAT.PLANT, FAMILY.EAT.PLANT en het meest recente boek Vlam in de plant!
Website Lisette Kreischer • Instagram Lisette Kreischer • Website Maartje Borst • Instagram Maartje Borst
KORTFILM BELGIAN BLUE
12:15 – 12:35
Een film van Yasmine Versteele
Een koe. Een kalf. Nuttige dieren in een gigantische industrie? Of dieren met gevoelens en rechten? Een andere mening over veeteelt. Een verhaal over het lot van koeien, verteld door de dieren zelf.
BE Vegan vzw
Sint-Pietersaalststraat 87 – 9000 Gent
BTW BE0639.727.569
IBAN BE33 7390 1167 3646
Steun BE Vegan
Help ons om België vegan-friendly te maken! Steun ons nu met een maandelijkse of eenmalige gift.