Locatie

De ingang van Vegan Summer Fest bevindt zich in hal 3 van Flanders Expo in Gent, vlak voor de tramhalte.

Flanders Expo

Maaltekouter 1

9051 Gent

Routebeschrijving

Met de trein en tram

Het dichtstbijzijnde treinstation is Gent-St-Pieters. Links voor het station vind je het tramperron, neem daar tram “1 Flanders Expo”. Tram 1 vertrekt meerdere keren per uur en brengt je in minder dan 6 minuten naar de ingang van Flanders Expo (laatste halte).

Met de bus
Buslijnen 76 – 77 – 78 brengen je tot Flanders Expo. Onderstaande afbeelding toont je waar je de bus- en tramhalte in de buurt van Flanders Expo kan vinden.

Met de fiets

Je kan Flanders Expo eenvoudig bereiken met de fiets via de Derbystraat en de fiets- en voetgangersbrug. Flanders Expo bevindt zich dan rechts van jou. 

Via de R4 geraak je er ook door de Raymond La Rochelaan te volgen om zo het fietspad te volgen tot aan Flanders Expo. 

Met de auto

Flanders Expo is heel vlot bereikbaar met de auto en beschikt over een zeer ruime parking. De parking is betalend (€10/dag). Om ecologische redenen raden we aan om te carpoolen of, beter nog, het openbaar vervoer te gebruiken.

Je vindt Flanders Expo vlakbij afrit 14 van de E40 Brussel-Oostende. Volg “EXPO” op de signalisatieborden op de autosnelweg.

Komende van Antwerpen (E17):  als je op de verkeerswisselaar Zwaardaarde/Destelbergen neem R4 (Eeklo/Expo – The Loop).

Komende van Brussel: om file te vermijden, neem afrit 16 (Merelbeke) en rij verder op de R4 in de richting van Eeklo/Gent.

Komende van Kortrijk: volg de borden met “EXPO”  aan de verkeerswisselaar Zwijnaarde/Destelbergen.

Je GPS brengt je mogelijk niet tot de juiste plaats op de site. Volg daarom de borden met “EXPO” tot aan de parking. Verkeersapp ‘Waze’ brengt je wel tot de juiste plaats.

Openingsuren

Vegan Summer Fest is open van 11 uur tot 21 uur. Alle bars en eetstanden blijven doorlopend open.

Tickets

Koop je ticket in voorverkoop

Met een voorverkoopticket verlies je geen tijd aan de kassa en kan je onmiddellijk binnengaan na het scannen van jouw ticket. De tickets zijn beschikbaar via de ticketpagina.

Tickets aan de kassa

Je kan de hele dag tickets aankopen ter plaatse aan de kassa. Wie met een voorverkoopticket komt, schuift aan in een aparte rij en zal sneller binnen kunnen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk om aan de kassa tickets te kopen?

Jazeker! Ook als de early bird tickets uitverkocht zijn, is er steeds de mogelijkheid om aan de deur een ticket te kopen. 

Om alles vlot te laten verlopen, voorzien we aan de ingang aparte rijen voor mensen met een voorverkoopticket en voor zij die hun tickets nog ter plaatse willen kopen. De kassa blijft de hele dag open, ook voor wie pas laat in de namiddag of avond aankomt.

Kan ik het festivalterrein verlaten en opnieuw binnengaan?

Jazeker, elke bezoeker krijgt een polsbandje waarmee je op elk moment vlot binnen en buiten kan.

Hoe kan ik Flanders Expo bereiken?

Hierboven vind je een uitgebreide wegbeschrijving. 

Kunnen we gemakkelijk parkeren in de buurt?

Jazeker, er is een zéér ruime parking. De parking is betalend. Om ecologische redenen raden we aan om met het openbaar vervoer of de fiets te komen. De fietsparking is gratis. 

Wat zijn de betaalmogelijkheden op Vegan Summer Fest?

Drankjetons en je toegangsticket kan je zowel met de bankkaart (vanaf 8 euro) als cash aankopen. 

Aan de shops en foodtrucks betaal je met cash of bankkaart. Niet elke standhouder heeft een betaalterminal bij, dus je voorziet best wat cash geld.

Kan ik cash geld afhalen op Vegan Summer Fest?

Op het festival zelf kan je geen geld afhalen.

Er zijn geen bankautomaten in Flanders Expo zelf of in de dichte regio.

Betaal je graag met cash op Vegan Summer Fest? Breng dan zeker voldoende mee en ga op voorhand geld afhalen.

Zal er ook glutenvrij eten zijn?

Jazeker, maar het is aan de eetkraampjes en de foodtrucks om jou hierover te informeren, zij zijn verantwoordelijk voor het eten dat ze serveren.

Hoe ziet de ruimte eruit en is er genoeg plaats?

De hallen van Flanders Expo zijn heel ruim. 

Binnen in de grote hal zijn er shops en eetkraampjes met voldoende ruimte tussen. Er zijn tafels en banken met ruim voldoende zitplaatsen waar je iets kan eten of drinken. 

In de tweede hal kan je de talks en demo’s terugvinden.

Bij goed weer zijn er twee buitenruimtes: het grasveld met de foodtrucks, zitplaatsen en muziek en daarnaast nog een kalme chill-outzone waar je kan relaxen.

Wat bij slecht weer?

Bij slecht weer wordt de extra chill-outzone buiten verplaatst naar een aparte overdekte hal. Er is sowieso héél veel plaats, zowel binnen als buiten, dus het weer zal weinig invloed hebben op het event.

Waarom is Vegan Summer Fest betalend?

Zonder entreegeld te vragen is het onmogelijk om een event op een dergelijke grote schaal te organiseren en duizenden mensen te tonen hoe verrijkend en lekker vegan eten en leven kan zijn.

Eventuele winst van Vegan Summer Fest gaat integraal naar de werking van BE Vegan en dus naar het promoten en mainstream maken van een vegan lifestyle in België. 

Is het event toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Jazeker. Flanders Expo is volledig rolstoelvriendelijk.

Zijn dieren toegelaten?

Honden en andere niet-menselijke dieren worden niet toegelaten in Flanders Expo (binnen noch buiten).

Is Vegan Summer Fest kindvriendelijk?

Op Vegan Summer Fest zullen activiteiten mogelijk zijn zoals vegan grimme en is er heel wat lekkers te krijgen aan de foodstands voor jong en oud.

Kinderen onder de leeftijd van 12 jaar mogen het festival gratis betreden.

Veiligheidsvoorwaarden

Vegan Summer Fest is en moet voor iedereen een veilig event zijn. Heb je een probleem of voel je je niet veilig? Onze medewerkers staan altijd klaar om je te helpen. Je kan ook steeds terecht bij het info- en meldpunt aan de ingang van Vegan Summer Fest.

Hieronder vind je de algemene voorwaarden die gelden voor alle bezoekers van Vegan Summer Fest, zodat het event veilig en aangenaam kan zijn voor alle bezoekers.

 1. Vegan Summer Fest is een festival waar iedereen welkom is. Grensoverschrijdend gedrag wordt niet getolereerd door de organisatie. Wij verwerpen elke vorm van fysiek of verbaal geweld, pesterijen en respectloos gedrag. We vragen iedereen om zich respectvol te gedragen.
 2. Verlies of diefstal van een ticket valt onder de verantwoordelijkheid van de koper en geeft geen recht op terugbetaling.
 3. Koop tickets enkel via www.vegansummerfest.be.
 4. In geval van vervalsing van of fraude met tickets of drankjetons wordt de politie gecontacteerd.
 5. Tickets mogen niet voor commerciële of promotionele doeleinden gebruikt worden zonder expliciete toestemming van BE Vegan. 
 6. Door het betreden van het festivalterrein stem je in met alle preventieve en veiligheidsmaatregelen die de organisatie of security nodig acht, inclusief controle van tassen. 
 7. Volgende voorwerpen zijn niet toegelaten: scherpe voorwerpen, wapens, drank, drugs.
 8. Er kunnen audio-, video- en foto-opnamen gemaakt worden tijdens het event, de kans bestaat dus dat je gefilmd of gefotografeerd wordt.
 9. De organisatie en haar crew kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor schade, verlies of diefstal van eender welk voorwerp, noch kan ze aansprakelijk of verantwoordelijk gesteld worden  voor eventuele ongevallen.
 10. Het is verboden de infrastructuur te beklimmen of zones die niet toegankelijk zijn voor de bezoekers te betreden.
 11. Het is strikt verboden om zaken te verkopen, promotioneel materiaal te verdelen of muziek af te spelen zonder schriftelijke toestemming van de organisator BE Vegan.
 12. Honden en andere niet-menselijke dieren worden niet toegelaten in Flanders Expo (binnen noch buiten). 
 13. Het is niet toegelaten om gadgets, samples of gelijk welke andere producten uit te delen aan de ingang van / in de buurt van / op het festivalterrein tenzij daar op voorhand schriftelijke afspraken rond zijn gemaakt.
 14. Flyeren op, rond en in de buurt van het festival is verboden tenzij daar op voorhand schriftelijke afspraken rond zijn gemaakt.

Deze lijst kan op elk moment gewijzigd of aangevuld worden. Door de aankoop van een ticket of door het festivalterrein te betreden, bevestig je uitdrukkelijk dat je als bezoeker aan ons festivalreglement bent gebonden. Iedere inbreuk hierop zal gesanctioneerd worden. Het niet-naleven van deze algemene voorwaarden kan leiden tot het verplicht verlaten van het festival en de terreinen van Flanders Expo. In geval van diefstal wordt de politie verwittigd.