Lush’ Cup of coffee – Review

Lush bracht een tijdje geleden 30 nieuwe producten* naar al zijn winkels, waarvan er 28 geschikt zijn voor veganisten. En, wist een van de verkoopsters mij te vertellen, Lush doet er alles aan om bij de ontwikkeling van nieuwe producten deze zo veel mogelijk vegan te maken. Klein applausje voor Lush graag. Van hun voorraad nieuwe producten bracht ik onder andere dit gezichts- en lichaamsmasker mee. Het heet Cup of Coffee en schreeuwt, dankzij mijn milde koffieverslaving, helemaal mijn naam.

Voor de mensen die, net als ik, houden van de geur van verse koffie op een zondagmorgen, is dit masker een klein cadeautje. De mensen die niet weg zijn van de geur van koffie, moeten dit maar naast zich neerleggen en genieten van alle andere voordelen die dit masker te bieden heeft. Want het zijn er heel wat.

 

Als eerste is het masker heel erg verfrissend. Je wordt er instant wakker van. Ideaal als je ’s ochtends ergens een kwartiertje tijd vindt in je ochtendroutine of als je ’s avond nog een opkikkertje kan gebruiken.

Daarnaast is het masker ook ontzettend lief voor je huid. Ikzelf heb een extreem droge huid en maskers hebben dan ook vaag de neiging mij een trekkerig en jeukerig gevoel te geven. Helemaal geen last van bij deze Cup of Coffee. Ook zorgen de stukjes koffiegruis in het masker voor een lichte, milde scrub die lief is voor gevoelige zones zoals je gelaat.

Laatste, en voor mij persoonlijk beste, voordeel van dit masker is dat het koffie en dus cafeïne bevat. En nee, dat heeft niets te maken met mijn dagelijkse nood aan koffie, maar alles met het feit dat ik een huid heb die naar rosacea neigt. Rosacea is een huidaandoening waarbij je in lichte vorm last hebt voor roodheid, maar in ergere vormen vaak zelfs kleine adertjes ziet lopen doorheen de huid. Alles behalve een pretje. Cafeïne zorgt ervoor dat je bloedvaten gaan vernauwen waardoor de roodheid zal afnemen. Ik zelf merk dat ik na het aanbrengen van het masker ’s avonds, de volgende dag opvallend minder rode wangetjes heb.

Kortom, ik ben grote fan van dit nieuwe masker. Het masker komt in twee maten en ik nam de kleinste versie mee naar huis voor €9,95.

*Andere nieuwe producten zijn onder andere ‘The Comforter’ een roze, snoepjes douchegel, en ‘The Experimenter’, een kleurexplosie voor in je bad. De volledige lijst met nieuwe producten vind je hier.

 

Review door Elien. Dit artikel verscheen ook op Deathstaronamission.