Appelgranola

appelgranola

(Recept en foto’s van De Groene Keuken)

 

+/- 4 tot 5 cups

3 cups havermout
1/2 cup gehakte amandelen
1/2 cup gehakte hazelnoten
1/2 cup zonnebloempitten
2 el lijnzaad
2 tl kaneel
1 tl speculooskruiden
1 cup ongezoete appelmoes
1 el agavesiroop of kokosbloesemsuiker (naar wens)
1 à 2 el water
125 gr gedroogde veenbessen

Meng alle ingrediënten, buiten de veenbessen, in een grote kom.
Verwarm de oven voor 165°C.
Spreid de gemengde ingrediënten uit op bakpapier op een bakplaat.
Zet in de oven voor 30 minuten en roer om de 10 minuten.
Laat afkoelen en doe de granola met de veenbessen in een luchtdichte doos.
Klaar!

Ps: Granola is ook heel lekker om zo uit de doos te snoepen. Of eet het op de traditionele manier met plantaardige melk of yoghurt. Ook lekker met stukjes banaan erbij.