ZONDAG 18 AUGUSTUS • FLANDERS EXPO GENT

OVER VEGAN SUMMER FEST

Vegan Summer Fest is een uniek festival in Gent dat jaarlijks duizenden mensen samenbrengt met heerlijk eten, inspirerende lezingen en wereldverbeterend enthousiasme. Wat in 2015 begon als een kleinschalig evenement is uitgegroeid tot een niet te missen afspraak voor iedereen die de vegan keuken een warm hart toedraagt.

ALTIJD IETS TE BELEVEN

De klok rond smullen

Van ontbijtkoeken tot plantaardige pizza en zoete taartjes: vegan hotspots serveren de lekkerste gerechten voor elk moment van de dag.

Inspiratie opdoen

Kookdemo’s die je doen watertanden en boeiende talks die je wegwijs maken in alle aspecten van een vegan lifestyle. Internationale sprekers als Ed Winters, Gaz Oakley en Lenna Omrani stonden hier al op het podium.

Zorgeloos vegan shoppen

Meer dan 100 diverse standhouders brengen een brede waaier aan non-food en culinaire lekkernijen. Proef vegan kazen, probeer cruelty free verzorgingsproducten. uit of verwen jezelf met een doosje pralines.

Kinderanimatie

Het hele gezin is welkom op Vegan Summer Fest! Met grime, voorleesuurtjes en randactiviteiten beleeft jouw kroost een onvergetelijke dag. Kinderen onder 12 jaar krijgen gratis toegang.

Good vibes only

Met funky tunes, frisse drankjes en gelijkgezinde bezoekers zijn alle ingrediënten aanwezig voor een goedgevoelzondag. Bekijk hier de sfeerbeelden van 2023.

Een vegan wereld is nergens zo tastbaar en dichtbij!

WAAROM VEGAN SUMMER FEST?

Wij geloven in een vegan toekomst. We kunnen de planeet gezond houden, dieren respecteren én tegelijkertijd met volle teugen genieten. Door mensen samen te brengen rond de vegan lifestyle, inspireren we mensen die hier nog niet vertrouwd mee zijn en creëren we een thuisgevoel voor de community. Een vegan wereld is nergens zo tastbaar en dichtbij!

GEDRAGEN DOOR DE COMMUNITY

Sinds 2015 vormt een enthousiaste, betrokken vrijwilligersploeg het kloppende hart van Vegan Summer Fest. Een warm onthaal, een fris drankje en een goede babbel: als bezoeker word je steevast geholpen door mensen die de vegan beweging genegen zijn en dat voel je!

Een evenement van BE Vegan, de Belgische veganismevereniging