Try Vegan tijdens de vasten

Wil je ook dit jaar een uitdaging aangaan tijdens de vasten? Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar de vegan keuken en wil je graag handige tips krijgen om je maaltijden te verplantaardigen. Dan is dit het ideale moment. Schrijf je in voor Try Vegan – een campagne van EVA en BE Vegan en krijg helemaal gratis online coaching en ondersteuning van ervaringsdeskundigen en professionals.

 

Waarom meedoen?

Try Vegan is een campagne van BE Vegan en EVA. Met deze campagne willen we je inspireren om tijdens de vasten 40 dagen lang de plantaardige keuken te ontdekken en wie weet ook na die periode vaker voor vegan te kiezen. Ondersteuning is van cruciaal belang, daarom bieden we je – volledig gratis – een persoonlijke begeleiding gedurende de gehele periode. Met handige recepten, nuttige tips & tricks, raad en daad helpen we je om je maaltijden te veganizen. Hoe ver je daarin gaat hangt volledig van jezelf af.

 

Hoe werkt Try Vegan?

De Try Vegan-campagne loopt tijdens de vasten, van 14 februari tot 31 maart. Bij je inschrijving kun je meteen ook aansluiten bij de Try Vegan-Facebookgroep waar je vragen kan stellen aan onze medewerkers en ervaringen kan delen met andere deelnemers. Een week voor we eraan beginnen, krijg je van ons de Try Vegan-Starterskit in je mailbox om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Daarna ontvang je van ons 3 mails per week. In die mails vind je o.a. een weekmenu met recepten voor elke maaltijd van de dag, informatie over de voordelen van vegan eten, nutritionele informatie, etc. Er staan ook enkele ervaren diëtisten voor je klaar om al je gezondheidsvragen te beantwoorden. Je kan hen mailen via dietiste@tryvegan.be.

 

Waarom Vegan?

Wel, waarom niet? Er zijn veel goede redenen om meer plantaardig te eten. De vegan beweging is dan ook één van de snelst groeiende in de wereld. Steeds meer mensen kiezen ervoor om dierlijke producten door plantaardige alternatieven te vervangen. De redenen waarom ze dat doen zijn veelzijdig.

Er is uiteraard de grote ecologische voetafdruk van dierlijke producten: de CO2- en methaanuitstoot, bodemvervuiling, het hoge waterverbruik, ontbossing… De veeteelt en zuivelindustrie hebben een grote impact op de belangrijke milieuproblemen waar we vandaag mee worstelen.

Onze hoge consumptie van vlees, melk en kaas brengt ook heel wat dierenleed met zich mee. Om melk te kunnen geven moeten koeien bijvoorbeeld elk jaar opnieuw zwanger gemaakt worden. De kalfjes zijn restproducten die vetgemest en geslacht worden voor de vleesindustrie.

Een groeiend aantal studies tonen de vele gezondheidsvoordelen aan van een vegan voedingspatroon voor de bestrijding van welvaartsziekten zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en sommige kankers. Het advies van de nieuwe voedingsdriehoek is dan ook duidelijk: eet meer plantaardig, eet weinig rood vlees en vermijd bewerkte vleesproducten.

Door meer vegan te eten, pak je al deze problemen tegelijk aan. De wereld veranderen was nog nooit zo makkelijk en zo lekker!

Schrijf je in op www.tryvegan.be!

 

Bekijk ook: