Wie de volgende dagen op zoek moet naar een cadeautje voor de veganistische kok, heeft het niet moeilijk. Hadden we het een paar weken geleden al over twee nieuwe vegan kookboeken, dan zijn er daar ondertussen nog drie aan toegevoegd:
De dunne vegan: lekker snel, lekker makkelijk, lekker gezond / Antoinette Hertsenberg & Jacinta Bokma . – Karakter uitgevers: 2014
Dit is het enige boek uit de reeks dat geen vertaling is. Opgelet: dit boek is eerder verschenen onder de titel ‘Puur plantaardig’.
Vegan: meer dan 130 veganistische recepten / Sue Quinn . – Good Cook: 2014
Het mooiste en ook het uitgebreidste boek in de reeks. Naast de basis bevat dit boek ook tal van vernieuwende recepten.
Veganistisch koken: vervangers van vlees, vis, zuivelproducten, gluten, honing en dierlijke vetten / Celine Steen & Joni Marie Newman . – Librero: 2014
Dit kookboek doet exact wat het belooft, het geeft je tal van mogelijkheden om vlees, vis, zuivel, gluten, honing en dierlijke vetten letterlijk te vervangen. Leer zelf je vegan bacon, zure room, mayonaise, … . te maken en gebruik deze in experimentele gerechten.