Smeuïg kokosroomijs

IJscrème-6

(Recept en foto van Jana Broeckx)

 

3 blikken kokosmelk, gekoeld in de ijskast gedurende ongeveer een nacht

150 gram cashewnoten, geweekt in water gedurende 24 uur

120 ml amandelmelk

100 gram (kokos)suikersnuifje zoutzaadjes uit 1 vanillestokje

optionele extra smaak naar keuze: 2 espresso’s voor koffie-ijs, enkele eetlepels cacaopoeder voor chocolade-ijs, verkruimelde speculooskoekjes …

 

IJscrème 2-5

 

 

Open de blikken kokosmelk. Aangezien de kokosmelk gekoeld werd, zijn er 2 lagen ontstaan: bovenaan een dikke laag room en onderaan water. (Dit gebeurt bij zo goed als alle blikken kokosmelk, is het niet het geval, kies dan een ander merk) Lepel de dikke laag uit de blikken kokosmelk. Dit zou samen ongeveer 600 gram moeten zijn. Het water hebben we niet nodig, maar kan later gebruikt worden in smoothies of sauzen. Giet de cashewnoten af.

Doe alle ingrediënten in een blender en blend totdat de cashewnoten volledig vermalen werden.

Giet het mengsel in een ijsmachine en laat een halfuurtje draaien. Deze stap is optioneel, maar zal wel voor een beter resultaat zorgen.

Schep het mengsel in een diepvriesdoos en laat het minstens 4 uur in de diepvries staan voordat je het opdient.