Kookdemo’s & talks

De toegang tot de lezingen en kookdemo’s is inbegrepen in je ticket.

EARTHLING ED

Vraag enkele vegans naar hun grootste inspiratie om hun levensstijl te veranderen en de kans is groot dat de naam ‘Earthling Ed’ een paar keer valt. ‘Earthling Ed’ is het pseudoniem van Ed Winters, een Brit wiens video’s op YouTube en Instagram wereldwijd al miljoenen keren bekeken werden. Ed Winters sprak eerder al voor bedrijven als Google en Facebook en is regelmatig te gast op universiteiten als Harvard, Yale en Cambridge.

Als spreker, filmmaker, auteur en lesgever vertelt Earthling Ed op Vegan Summer Fest over de impact van onze eetgewoonten en de ethische vragen die je daarbij kan stellen.

Deze lezing gaat door in het Engels. © Foto: Brix & Maas

SARAH HEILIGTAG

Sarah Heiligtag is een Zwitserse filosofe die ons voedselsysteem van binnenuit wil veranderen. Vanuit deze missie is het project TransFARMation ontstaan. Daarbij coacht ze landbouwers die zich willen omscholen van traditionele veeteelt naar vegan landbouw. Ze bekijkt samen met de kandidaten welke mogelijkheden er zijn en zoekt naar oplossingen om de overgebleven dieren te huisvesten. Sinds 2018 begeleidde ze daarbij al meer dan 100 landbouwers.

Op Vegan Summer Fest deelt Sarah Heiligtag haar inspirerende en hoopgevende verhaal.

Deze lezing gaat door in het Engels. © Video: We Animals Media

CORENTIN CRUTZEN

In deze demo leer je tofu op een originele, smakelijke en heerlijke manier klaarmaken aan de hand van 3 recepten.

Corentin Crutzen is een chef-kok met een passie voor de vegan keuken. Nadat hij in verschillende plantaardige horecazaken in Frankrijk en België werkte, richtte hij in 2022 “Oxalis: plantaardige gastronomie” op waarmee hij zijn passie en knowhow doorgeeft via kooklessen en opleidingen.

Wil je zijn kookkunsten graag proeven? Oxalis: plantaardige gastronomie zal de hele dag aanwezig zijn met een stand naast Pianta waar gevulde briochebroodjes worden aangeboden. 

Deze kookdemo gaat door in het Frans.

ANNELIES VAN MOL

Annelies van Mol (38) is de oprichtster van Plantbeest by Tartelies en auteur van twee vegan kookboeken. Annelies weet als geen ander hoe je gezond én lekker plantaardig combineert! Tijdens deze lezing vertelt ze je meer over de gezondheidsvoordelen van vegan voeding en hoe je je darm-microbioom optimaal kan ondersteunen.

Benieuwd naar haar jongste kookboek? Annelies is de hele dag aanwezig met een stand op Vegan Summer Fest!

Deze lezing gaat door in het Nederlands.

PIETER-JAN LINT

Vegan chef Pieter-Jan Lint (36) is de oprichter en chef-kok van gastronomisch restaurant Amaranth. Koken is de taal waarmee hij inspireert en streeft naar een betere wereld. Tijdens deze kookdemo stelt Pieter-Jan samen met fotograaf Tony Le Duc in primeur het kookboek De basis plantaardig voor, waarna de chef enkele van de recepten demonstreert. Je leert er onmisbare basistechnieken om zelf creatief aan de slag te gaan in de vegan keuken.

Wil je een gesigneerd exemplaar van de Basis Plantaardig of een gesprek? Bezoek hen na de demo aan hun boekenstand.

Deze demo gaat door in het Nederlands. © Foto: Quinten Prinsen

NICOLAS BASTILLE

Vegan bakker Nicolas Bastille is de oprichter en chef patissier van La Pâtisserie Vegan in Luik. Tijdens deze kookdemo leer je heerlijke Italiaanse meringues maken zonder ei! Aan de hand van deze klassieker legt Nicolas uit hoe je eiwit in gebak vervangt door plantaardige alternatieven zoals aquafaba en aardappeleiwit. 

Wil je zijn ambachtelijke creaties ook mee naar huis nemen? La Pâtisserie Vegan is de hele dag aanwezig met een stand.

Deze kookdemo gaat door in het Frans.

JEUGDFILM: WARRE EN DE DRIE WILGEN

Wanneer er verteld wordt over de natuur, is het leuk als de dieren zelf ook aan het woord komen. Dat is het wonder van deze korte docu waarin kinderen volop planten en plukken en onbezorgd op ontdekking gaan. De duidelijke boodschap – zorg voor onze natuur! – wordt gebracht met veel liefde en passie.

Een film van Yasmine Versteele.

Gesproken talen: Nederlands.

Koop je tickets online