,

Vegan Challenge

Update: In België kan je meedoen met Try Vegan.

Komende woensdag, op 1 april, start de 6e editie van de Vegan Challenge. Samen met 1500 andere Nederlanders en Belgen kan je jezelf uitdagen om 30 dagen lang volledig plantaardig te eten. Door je – alleen of met vrienden – in te schrijven via de website van de Vegan Challenge kan je daarin volledig (en gratis) begeleid worden. Zo kan je bijvoorbeeld dagelijks een nieuwsbrief ontvangen met recepten voor elk moment van de dag! Je kan ook genieten van de Vegan Challenge community online of via de verschillende activiteiten die worden georganiseerd. Op die manier heeft de Vegan Challenge enorm veel te bieden voor iedereen, van omnivoor tot vegetariër of (beginnende) veganist.

De Vegan Challenge is een project van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Twee keer per jaar wordt deze georganiseerd met als doel om het zoveel mogelijk mensen makkelijk te maken om vegan te eten. Op hun website worden heel wat vragen over veganisme beantwoord en staan er zowel gemakkelijke, doordeweekse recepten als specialere menu’s voor bijvoorbeeld een paasbrunch. Er zijn ook weekmenu’s, een forum, een buddy map om deelnemers in jouw buurt te leren kennen en een kalender met alle evenementen.

Natuurlijk is de Vegan Challenge voornamelijk in Nederland enorm populair, maar ook in België wordt deze meer en meer bekend. Er zijn al heel wat Belgische deelnemers terug te vinden op de buddy map, waaronder een groot aantal ervaren veganisten die klaarstaan met advies. Wil je graag wat meer Belgische evenementen zien verschijnen, schrijf je dan in als captain en organiseer activiteiten bij jou in de buurt! Je wordt daarbij – wederom volledig gratis – begeleid door het team van de Vegan Challenge zelf.

Tekst: Nathalie A.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *