Dé tijd van het jaar is aangebroken! Het moment om al je vegan favorieten in België te eren. De kans om je dankbaarheid te tonen voor zoveel vegan awesomeness. Zet je favorieten in de bloemetjes, help hen het begeerde Belgian Vegan Award in de wacht te slepen en maak bovendien zelf kans op fantastische prijzen!

In de eerste ronde werden de finalisten bepaald, nu is het tijd voor de beslissende stemming!

BE Vegan is de Belgische veganismevereniging en heeft als doel veganisme te promoten en veganisten te verenigen en bij te staan. Via tal van acties en campagnes zorgen we ervoor dat een vegan levenswijze steeds toegankelijker en eenvoudiger wordt en dat tegelijk ook steeds meer mensen weten wat veganisme inhoudt. Op deze manier bouwen we actief mee aan een dier-, mens- en milieuvriendelijke samenleving.


Try Vegan is een campagne waarmee we je helpen om 4 weken lang volledig vegan te laten koken en eten en – wie weet – je te overtuigen om deze lifestyle de jouwe te maken. Ondersteuning is van cruciaal belang, daarom bieden we je, volledig gratis, een persoonlijke begeleiding gedurende de gehele periode. Met handige recepten, nuttige tips & tricks, raad en daad helpen we je om deze uitdaging tot een goed einde te brengen. En zoals heel veel vegans getuigen: ‘de enige spijt die ik heb, is dat ik het niet eerder probeerde’!


Steeds meer mensen eten plantaardig voor hun gezondheid, het milieu en de dieren. Met onze Vegan Friendly-campagne brengen we veganisten en horeca dichter bij elkaar en creëren we een situatie waar iedereen bij gebaat is.

Dankzij de raamsticker zie je onmiddellijk dat een zaak vegan opties aanbiedt. Zo weet je waar je terecht kan, en tonen we dat het steeds makkelijker wordt om vegan uit eten te gaan.


Op zoek naar heerlijke vegan recepten? Zoek niet verder! Seitanstoverij met frietjes, groentestoofpotjes, tofu scramble, pannenkoeken, lasagne, risotto, pizza… Van fastfood tot whole foods, voor elk wat wils!

Wij verzamelen tal van recepten voor zowel oude klassiekers als minder traditionele gerechtjes en bundelen ze samen op één webpagina. Zo is het voor jouw makkelijk om je favoriete gerechtje te veganizen.


Vegan Summer Fest 2019
vegan burger day
veganistisch ontbijt
Try Vegan diner