Snij de seitan in blokjes. Verhit een koekenpan, voeg een scheut olijfolie toe en bak hierin de seitanblokjes krokant.
Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Fruit ze in wat olijfolie tot ze zacht en glazig zijn.
Bak in een andere pan de tomatenpuree even aan, zo wordt die minder zuur. Voeg de specerijen, de knoflook en kruiden toe en leng aan met de rodewijn.
Doe de rozijnen en de gefruite sjalotjes erbij en laat ongeveer 10 minuten sudderen. Voeg de kokosbloesemsuiker en de miso toe, samen met peper en zout naar smaak. Doe de seitan erbij en laat nog even verder sudderen.
Schep de stifado in borden en verkruimel wat feta boven elke portie.
Lekker met gekookte orzo (Griekse pasta) erbij, en een salade van andijvie met een eenvoudige dressing.
Tip: Net zoals bij andere stoofschotels, smaakt dit gerecht de tweede dag nog beter. De smaken krijgen dan de tijd om heerlijk te versmelten.