Doe de boter met de suiker in een kom. Klop de boter met een elektrische handmixer kort los tot hij er romig (maar niet al te luchtig) uitziet. Voeg de keukenstroop toe en klop hem door de boter tot er een egaal mengsel ontstaat. Doe alle droge ingrediënten in een andere kom, meng door elkaar en meng het botermengsel erdoor. Breng alles samen tot een deeg zonder echt te kneden, want daar wordt je deeg taai van. Verpak het deeg en laat het minimaal een halfuur, maar liever nog een hele nacht, in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek er mooie vormen uit en leg ze met wat tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 10 minuten krokant in de oven. Let goed op, want ze verbranden snel als je ze te lang of te heet bakt!
Je kunt de koekjes puur laten of versieren met glazuur. Meng voor het glazuur de poedersuiker met het citroensap tot yoghurtdikte. Voeg niet te veel citroensap in één keer toe, want het glazuur wordt al snel te dun. Bestrooi naar wens met sprinkles.
Extra informatie
Recept en foto uit Very Merry Vegan December van Maartje Borst. Uitgeverij: Kosmos
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan