Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
5
from 1 vote
Vegan gehaktballen voor het hele gezin
Dit recept is hét bewijs dat ‘vleesvervangers’ niet complex zijn. Met slechts enkele ingrediënten rol je heerlijk vlezige ballen.
Soort gerecht:
Bijgerecht, Brunch, Hapjes
Totaal:
25
minutes
minutes
Porties:
4
personen
Ingrediënten
▢
250
g
champignons
▢
1
ajuin
▢
1
teen
look
▢
400
g
kikkererwten
▢
3
el
sojasaus
,
of ketjap manis
▢
150
g
havermout
▢
40
g
walnoten
▢
peper
▢
zout
▢
olijfolie
Bereiding
Snij de champignons, ui en look in stukken.
Doe ze samen met de kikkererwten, de saus, havermout, peper en zout in een kom of mixer en maal tot een fijn mengsel.
Hak de noten in fijne stukken en roer ze door het mengsel.
Draai balletjes van het mengsel en bak ze goudbruin in de pan met wat olie (+- 10 minuten).
Tip: Maak wat extra balletjes en vries ze in voor later.
Extra informatie
Foto van vrijwilliger Isabeau Ook interesse in vrijwilligerswerk, contacteer ons
hier
.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!
Tag
@bevegan.be
en gebruik de hashtag
#bevegan