Snij de bloemkool in dikke plakken van ongeveer 3 cm. Er zullen altijd stukjes loskomen of afsnijdsels zijn, deze kun je in de diepvries bewaren voor bijvoorbeeld soep of een saus.
Zet een pan op het vuur met de bakmargarine en de olijfolie. Eenmaal de bloemkoolplakken goed warm zijn, kun je ze aan elke zijde 3 minuten goudbruin bakken.
Pel en prak de knoflook en voeg samen met de aromaten toe aan de bloemkool. Dek de pan af met wat bakpapier of aluminiumfolie. De zijkanten mogen wat los zijn.
Plaats de pan in een voorverwarmde heteluchtoven, 15 minuten op 175°C. Hierdoor verdampt een deel van het resterende vocht via de zijkanten van de pan, maar droogt de bloemkool niet te veel uit.
Extra informatie
Tips:
Serveer met bijvoorbeeld wat gremolata. Dit maak je door 1 bussel bladpeterselie fijn te hakken en te mixen met wat olijfolie, citroenzeste en 2 teentjes knoflook.
Je kunt ook wat kappertjes aan de pan toevoegen en afblussen met citroensap.