Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
4.67
from
15
votes
Snel basisrecept voor romige vegan bechamelsaus met sojamelk
Deze klassieke bechamelsaus met plantaardige melk is de perfecte aanvulling voor al je hartige, klassieke ovenschotels.
Soort gerecht:
Bijgerecht
Porties:
1
liter saus
Ingrediënten
▢
150
g
bloem
▢
100
g
plantaardige boter
▢
1
l
sojamelk
,
ongezoet (vervang eventueel een deel door groentebouillon)
▢
peper en zout
▢
nootmuskaat
▢
edelgistvlokken
,
optioneel
Bereiding
Verwarm de boter in een kookpot en voeg geleidelijk de bloem toe. Laat even de bloemsmaak uitbakken en voeg vervolgens beetje per beetje de sojamelk toe al roerend met de garde. Laat telkens net tot tegen het kookpunt komen.
Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Extra informatie
Foto’s van
Emy Elleboog
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!
Tag
@bevegan.be
en gebruik de hashtag
#bevegan