Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
5
from
2
votes
Eenvoudige vegan cookies met pindakaas en chocolade
Snel lekkere koekjes uit je hoed toveren? Dat doe je met dit heerlijke basisrecept. Cookies met pindakaas of liever double chocolate? Het kan allebei!
Soort gerecht:
Dessert
Voorbereiding:
35
minutes
minutes
Bereidingstijd:
15
minutes
minutes
Totaal:
50
minutes
minutes
Porties:
20
koekjes
Ingrediënten
▢
125
g
plantaardige boter
▢
90
g
basterdsuiker
▢
60
g
appelmoes
,
(1/4 kopje)
▢
125
g
pindakaas
▢
1
zakje
vanillesuiker
,
of wat vanille-essence
▢
90
g
suiker
▢
200
g
bloem
,
of zelfrijzend bakmeel
▢
1
mespuntje
Zout
▢
1/2
tl
bakpoeder
,
hoeft niet als je zelfrijzend bakmeel gebruikt
▢
150
g
vegan chocolade naar keuze
,
in stukjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix in een grote schaal de plantaardige boter en de drie soorten suiker door elkaar tot het mengsel luchtig is.
Mix nu de
appelmoes
en de
pindakaas
door het botermengsel tot de ingrediënten goed door elkaar gemengd zijn.
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een aparte schaal. Gebruik een pollepel om alles goed te mengen.
Voeg de gezeefde bloem bij het
pindakaasmengsel
en meng ze door elkaar met een pollepel. Roer de stukjes
chocolade
erdoorheen.
Schep met een lepel 6 à 7 hoopjes beslag op elke bakplaat. Laat genoeg ruimte tussen de
koekjes
, zodat ze genoeg ruimte hebben tijdens het bakken.
Bak de
pindakaas
cookies
15 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 2-3 minuten afkoelen. Leg ze op het taartrooster.
Tip:
Je kan er ook chocoladekoekjes van maken door 30 g cacaopoeder toe te voegen aan het recept en de pindakaas te vervangen door vegan chocopasta.
Tip 2:
Voor het beste resultaat bak je de bakplaten met koekjes één voor één, in het midden van de oven.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!
Tag
@bevegan.be
en gebruik de hashtag
#bevegan