2eloploskoffie, opgelost in 1 el warm water (afgekoeld)
Bereiding
Neem een kom en meng de bloem met de suiker, baksoda, kaneel, maïszetmeel, zout en de oploskoffie.
Neem een tweede kom en meng de vegan melk met het vanille-extract, de zonnebloemolie en de appelazijn.
Voeg de twee mengsels samen en meng goed.
Boter een springvorm van ongeveer 20 cm diameter in met wat vegan boter en besprenkel met bloem.
Giet het deeg in de springvorm.
Laat ongeveer 40 minuten bakken in een oven van 200 °C en maak ondertussen de crème au beurre.
Laat de boter op kamertemperatuur komen en zet aan de kant.
Neem een kookpot en meng de aquafaba met de suiker. Warm voorzichtig op tot de suiker opgelost is in de aquafaba en haal dan van het vuur.
Klop het aquafaba-suiker mengsel ongeveer 20 minuten op tot je een vast opgeklopt eiwit krijgt.
Voeg al kloppend blokje per blokje de boter toe. Klop nog 10 minuten verder.
Voeg voorzichtig de opgeloste koffie toe en laat nog een paar minuutjes verder kloppen.
Om de cake uit de oven te halen, prik je best eerst met een tandenstoker of een mes in de cake, als die droog blijft is de cake gaar.
Snijd de cake doorlangs in twee en smeer een goede laag crème au beurre op de ene helft.
Plaats de andere helft terug en breng nog wat botercrème aan op de bovenkant en de zijkanten. Smeer uit met een spatel. De kleur van het gebak mag nog wat doorschijnen voor het ‘naked cake effect’.