Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
4.50
from
2
votes
Snelle lunch: pitabroodjes met gyros en guacamole
Een lekker lunchrecept voor fans van pita en looksaus. De pitabroodjes met vegan gyros worden afgewerkt met guacamole en vegan cheddar voor een zalige Mexicaanse toets.
Soort gerecht:
Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
15
minutes
minutes
Porties:
2
porties
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
2
rode puntpaprika’s
▢
2
pitabroodjes
▢
1
handvol
ijsbergsla
▢
50
g
maïs
,
uit blik, uitgelekt gewicht
▢
Vegan knoflooksaus
▢
1
scheut
olijfolie
▢
Vegan gyros
Voor de afwerking:
▢
2
el
guacamole
▢
Vegan cheddar kaas
,
gemalen
Bereiding
Snijd de ui en rode puntpaprika’s in reepjes en bak deze in een pan met olijfolie goudbruin.
Neem een tweede pan en bak ondertussen ook de vegan gyros in olijfolie.
Verwarm de 2 pitabroodjes in de broodrooster gedurende een drietal minuten, afhankelijk van je broodrooster. Let er goed op dat ze niet verbranden!
Eens de pitabroodjes warm zijn, snijd je er het bovenste deel af en kun je de broodjes beginnen vullen.
Neem een bord met hierop de sla, gebakken paprika’s, gyros en maïs. Meng deze onder elkaar met wat looksaus en vul hiermee je pitabroodje.
Werk af met de guacamole en gemalen vegan cheddar kaas.
Extra informatie
Recept en foto uit
Young, Wild & Veg
an van Steffi Quisquater, uitgeverij Lannoo.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!
Tag
@bevegan.be
en gebruik de hashtag
#bevegan