Vegan voorgerecht: tartaar met mango, gember en mihoen
Dit is een fris en fruitig voorgerecht dat je heel snel op tafel tovert. De fijne mihoen noedels toppen het torentje perfect af en zorgen voor een vrolijke afwerking.
Soort gerecht: Brunch, Voorgerecht
Voorbereiding: 10 minutesminutes
Frituren: 5 minutesminutes
Totaal: 15 minutesminutes
Porties: 4personen
Materiaal
bakring
Ingrediënten
1/4cantaloupe meloen, in kleine blokjes gesneden
1mango, in kleine blokjes gesneden
2tomaten, in kleine blokjes gesneden en een beetje uitgelekt
1/2komkommer, in kleine blokjes gesneden
1verserode peper, (naar smaak), fijngehakt
1limoen, het sap en de geraspte schil
klein stukjeversegemberwortel, geraspt
zout, naar smaak
olie, om in te frituren
ca. 50grijstvermicelli, of mihoen
Bereiding
Meng de stukjes cantaloupe, mango, tomaat en komkommer door elkaar. Breng op smaak met de rode peper, het limoensap en de -rasp, de gember en het zout. Laat even staan zodat de smaken kunnen mengen.
Maak intussen de noedels. Verhit hiervoor een pannetje met een flinke laag frituurolie (bijvoorbeeld in een klein gietijzeren pannetje met ca. 200 ml olie). Test met een mihoensliertje of de olie heet genoeg is, het moet meteen wit oppoffen. Zet een met keukenpapier bedekte vergiet of kom klaar. Trek de rijstvermicelli een beetje uit elkaar en frituur kleine plukjes tegelijk, slechts enkele seconden. Je wilt de plukjes mooi wit houden en niet bruin bakken.
Gebruik een bakring om op elk bord een mooi tartaartorentje te maken. Vul de ring met de stukjes groenten en vruchten en druk een beetje aan. Trek de ring er voorzichtig, recht omhoog, af en zet een toef gefrituurde mihoen boven op de tartaar.
Extra informatie
Recept en foto uit Very Merry Vegan December van Maartje Borst. Uitgeverij: Kosmos
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan