Vegan curry uit de oven met aardappel, bloemkool en gember
Aloo gobi is een heerlijk kruidig, dankzij de garam massala en gember, en toch toegankelijk Indische curry. Het betekent letterlijk ‘aardappel’ (aloo) en ‘bloemkool’ (gobi). De kruidige saus maak je op basis van plantaardige room. Je vindt verschillende soorten vegan room in de supermarkt.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Totaal: 1 hourhour20 minutesminutes
Porties: 3personen
Ingrediënten
500gBloemkool, 1 kleine of 1/2 grote
400gvastkokende aardappelen
1gele ui
3tenenknoflook
1duimgroot stukgember
1.5tlkomijnzaad, of 1/2 tl komijnpoeder
1.5tlgaram masala
1.5tlcurrypoeder
1tlkurkumapoeder
chilivlokken of cayennepeper, naar smaak
2tomaten
1el of blokjegroentenbouillon
200mlplantaardige room
een bosjekoriander
Rijstolie
Peper
Zout
1tlkorianderpoeder, optioneel
partjeslimoen, optioneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtstand).
Snijd de bloemkool in roosjes en de stam in stukjes. Snijd de aardappelen in blokjes of plakjes.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en verwijder de kern. Rasp de gember fijn: je hebt 1 eetlepel nodig. Meng de groenten met de geperste knoflook, geraspte gember en 2 eetlepels rijstolie. Kruid met komijnzaad, garam masala, koriander-, curry- en kurkumapoeder. Voeg chilivlokken, peper en zout toe naar smaak. Verdeel alles over een grote ovenschaal of braadslede en rooster 20 minuten. Roer halverwege eens om.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Los de groentebouillon op in 300 milliliter heet water.
Verander de ovenstand naar 200 °C (boven- en onderwarmte).
Voeg de tomatenblokjes, warme groentebouillon en plantaardige room toe en roer goed om. Zet in de oven en bak nog 30 minuten of tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Roer halverwege om.
Haal de schaal uit de oven. Roer om, strooi er koriander over en serveer met de partjes limoen.