Toast met vegan ‘tonijn’ salade van kikkererwten met avocado
Dit recept voor vegan broodbeleg is de ideale lunch die je op voorhand kan voorbereiden. Deze toast met vegan ‘tonijn’ is ook super lekker als je hem afwerkt met plakjes nectarine of komkommer voor wat extra variatie!
Doe de kikkererwten in de blender of keukenrobot en voeg er de selderij en sjalot aan toe. Pers de limoen erbij uit en voeg ook de mayonaise, mosterd en sojasaus toe.
Leg de twee noriblaadjes op elkaar en rol ze op. Snijd ze dan in kleine stukjes zoals je een komkommer zou snijden. Voeg ook de snippertjes nori toe aan de blender of keukenrobot.
Mix tot je de textuur van tonijnsalade krijgt. Er mogen zeker nog stukjes kikkererwt of selder in zitten. Als je de salade niet smeerbaar genoeg vindt, kun je er nog wat mayonaise of mosterd naar smaak aan toevoegen.
Gril de twee sneden brood en snijd de avocado in tweeën. Prak de ene helft van de avocado op een snede toast en snijd de andere helft van de avocado mooi in plakjes.
Beleg de toast met de plakjes avocado (dat hoeft niet, maar het is wel aesthetically pleasing). Beleg daarna met een rijkelijke hoeveelheid ‘tonijnsalade’ en werk eventueel af met nog wat rode ui of lente-ui.
De vegan ‘tonijn’ blijft zo’n vijf dagen goed in de koelkast in een afgesloten plastic pot.
Extra informatie
Recept en foto uit Het vegan kookboek van Marieke Wyns. Uitgeverij: Lannoo
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan