Begin met de cashewnoten. Giet de geweekte cashews af. Doe ze in een blender samen met de plantaardige yoghurt (Alpro Natuur Plantaardig Alternatief voor Yoghurt Zonder Suikers). Mix op hoge snelheid gedurende 10 minuten tot het echt glad en zijdeachtig is. Zet in de koelkast tot je het nodig hebt.
Snij de peren in blokjes. Smelt wat vegan bakboter (Alpro Bakken en Braden) in een koekenpan en bak de kleine blokjes ongeveer 7 minuten totdat ze zacht zijn maar niet papperig.
In een ondiepe mengkom, meng de espresso, amandelextract en agavesiroop. Dop de koekjes in het koffiemengsel, zorg ervoor dat beide zijden worden bedekt.
Pak een serveerschaal van 16x24 cm en bedek de bodem met de vegan koekjes. Voeg een laag van de gekookte peren toe. Giet er vervolgens royaal de cashewcrème over. Maak het af met het strooisel van amandelschilfers. Laat de vegan tiramisu in de koelkast gedurende 3 uur opstijven.
Haal je tiramisu uit de koelkast, bestuif de bovenkant met cacaopoeder en serveer.
Extra informatie
Recept in samenwerking met Alpro.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan