Voor de bouillon: Doe alle ingrediënten in een blender en hak tot je een fijn poeder hebt. Je kunt het bouillonpoeder 4 weken in een afgesloten potje bewaren.
Breng twee pannen gezouten water aan de kook. Kook de pasta in 8-10 minuten al dente in de ene pan.
Doe de boerenkool en knoflook in de andere pan en blancheer 3 minuten. Giet af en doe in de blender met het citroensap en de bouillon.
Schenk de bonen in een zeef die op een kom staat, zodat het vocht opgevangen wordt. Schep een kwart van de bonen in de blender, schenk het opgevangen vocht erbij en pureer tot je een gladde saus hebt.
Giet de pasta af als hij al dente is en bewaar daarbij 2 eetlepels van het kookwater. Doe de pasta terug in de pan met de rest van de cannellinibonen, het bewaarde kookwater en de gepureerde saus. Verwarm 1 minuut, proef, breng op smaak met zout en peper en dien op.
Extra informatie
Recept en foto uit Het Food for Life Kookboek. Tim Spector. Uitgeverij Kosmos. Foto van Issy Croker.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan