Snij de margarine in stukjes en laat ze met 200 ml sojamelk en appelazijn op laag vuurtje laten smelten. Let op dat de melk niet begint te koken!
Meng bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, bicarbonaat en zout.
Giet het gesmolten boter-sojamelkmengsel bij de droge ingrediënten en roer alles goed. Probeer zo weinig mogelijk te roeren anders wordt het deeg taaier.
Indien nodig kan je nog sojamelk toevoegen, het deeg mag redelijk lopend zijn. De consistentie is tussen droog koekjesdeeg en pannenkoekenbeslag.
Meng vervolgens de rode vruchten onder het deeg, bekleed het bakblik met bakpapier en giet het deeg erin.
Bak 45 minuten aan 180°C in de oven (afhankelijk van de afmeting van de bakvorm iets langer of korter).
Smakelijk!
Extra informatie
Wil je je cake nog net een tikkeltje luchtiger dan kan je de margarine op kamertemperatuur eerst romig roeren met de suiker in plaats van deze te laten smelten. Hoe je dat doet kan je hier zien.Recept en foto’s door Plantbased
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan