⅓cupplantaardige olie, zoals kokosolie of zonnebloemolie
2tlappelciderazijn
2tlnatriumbicarbonaat
2+½cupbloem, gebruik voor een glutenvrije versie maïsbloem of kikkererwtenmeel
3elsuiker, of stevia
2handjesnoten, gehakt (optioneel)
pindakaas, optioneel
1 à 2cupschocoladestukjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Plet de bananen tot een puree.
Meng alle natte ingrediënten (bananenpuree, vanille extract, gesmolten boter, olie, azijn) in een grote kom.
Voeg vervolgens alle droge ingrediënten toe (bicarbonaat, zout, bloem) en meng goed om een dik deeg te vormen. Als je de geweldige keuze hebt gemaakt om chocolade en noten toe te voegen, kan je dat nu doen.
Stort het deeg in een bakvorm, bij voorkeur bekleed met bakpapier. Als je de nog geweldigere keuze hebt om pindakaas toe te voegen, doe je best eerst de helft van het deeg in de bakvorm, dan de pindakaas, en dan het overige deeg er bovenop.
Bak het brood in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 35 minuten.
Laten afkoelen alvorens erin te vliegen.
Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto van Noot / Erlinde Cornelis
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan