Met dit recept ontdek je meteen het geheim om tofu smaakvol te maken: marineren! Laat je tofu een dag op voorhand in de marinade rusten, zodat je ‘fishsticks’ extra lekker zijn.
Soort gerecht: Bijgerecht
Totaal: 25 minutesminutes
Porties: 8fishsticks
Ingrediënten
Voor de vegan ‘fishsticks’
250gtofu
50gui
4elzeewiervlokken naar keuze, zeesla, nori, zeewiermix
Maak een marinade door de ui, zeewiervlokken, olijfolie, sojasaus, augurken en augurkenvocht, selderijzout, sambal en knoflookpoeder fijn te mixen. Giet over de tofuplakjes en laat minstens een uur tot een nacht marineren.
Knip de nori in repen. Wikkel elk plakje tofu in een reep. Maak in een diep bord een papje van de bloem en 100 ml water. Meng in een ander diep bord het paneermeel met het sesamzaad en een flinke snuf peper en zout.
Dompel de tofuplakjes onder in het bloempapje, schud ze goed af en wentel ze dan door het paneermeelmengsel. Verhit een flinke laag kokosolie in een koekenpan en bak de ‘fishsticks’ aan beide kanten goudbruin.
Hak het verse zeewier, de dille en de peterselie fijn en meng met de overige ingrediënten voor de tartaar. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de sticks met de tartaar, met frietjes of gebakken aardappelen en een salade.