Geniet van een heerlijke vegan ovenschotel met orzo en kerstomaatjes. Dit ovenschotel-recept kost je slechts 10 minuutjes werk en gaat nadien nog even in de oven in. Buon appetito!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 10 minutesminutes
Oventijd: 20 minutesminutes
Totaal: 30 minutesminutes
Porties: 2personen
Ingrediënten
200gorzo
400mlgroentebouillon
400gkerstomaten, gehalveerd
½rode ui, fijngesnipperd
2laurierblaadjes
zwarte peper, versgemalen
2tlzeezout
2elextra vergine olijfolie
Flinke hand verse basilicum , fijngesneden, of verse bladpeterselie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch.
Roer in een diepe braadslede de orzo en groentebouillon door elkaar.
Leg de kerstomaten in een gelijkmatige laag op de orzo en strooi de rode ui, laurierblaadjes, flink wat zwarte peper en 1 theelepel zeezout erover. Zet het geheel 20 minuten in de oven.
Zodra de orzo gaar is (de pasta moet al dente zijn), roer je de olijfolie erdoor, plus nog een theelepel zeezout en de verse kruiden. Proef en voeg indien nodig nog wat extra zout, peper of nog een scheutje bouillon toe. Dien meteen op.
Extra informatie
Recept en foto uit De groene bakplaat van Rukmini Iyer. Uitgeverij: Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan