Bosvruchten of in blokjes gesneden vers seizoensfruit
Bereiding
Schep voor het maken van de pudding de kokosmelk, kokosnectar, matcha, vanillepoeder en eventueel de extra superfoods in een glazen pot van 2 liter met goed sluitend deksel. Sluit af en schud. Schep het chiazaad erbij en schud een paar minuten flink zodat er geen chiaklontjes ontstaan. Zet ongeveer 1 uur (of een nacht voor overnight chia pudding) in de koelkast tot het mengsel op een pudding begint te lijken.
Maak intussen de matcharoom. Doe alle ingrediënten in een krachtige blender en pureer tot een glad geheel. Schep de room in een glazen pot met goed passend deksel. Sluit af en zet ongeveer 1 uur in de koelkast tot de room stevig is.
Schep de chiapudding in kommen en werk af met de matcharoom en het seizoensfruit. In aparte potjes kun je de pudding vijf dagen in de koelkast bewaren en de room vier dagen.
Extra informatie
Recept en foto uit Eet jezelf stralend gezond van Mafalda Pinto Leite. Uitgeverij: Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan