Budgetkoken: vegan pasta met champignons, kikkererwten en broccoli
Vegan pasta is altijd een goed idee! Dit recept zit boordevol groenten en gezonde peulvruchten. Je zet al een bord op tafel voor slechts €3,45 per persoon!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 15 minutesminutes
Stoven: 30 minutesminutes
Totaal: 45 minutesminutes
Porties: 2.5porties
Materiaal
snijplank
Keukenmesje
kookpot
Vergiet
Diepe pan
Ingrediënten
Olijfolie
1ui
1teentje look
1broccoli
250gchampignons
200gkerstomaatjes
400gkikkererwten, in blik
200mlkokosroom
250gspirelli, of penne
Peper
Zout
Peterselie
Oregano
Basilicum
Bereiding
Snipper de ui fijn en plet de look.
Was de broccoli en de kerstomaatjes en kuis de champignons. Snijd de broccoli in roosjes, halveer de kerstomaatjes en snijd de champignons in schijfjes.
Fruit de ui en de look in een diepe pan met olijfolie. Voeg de broccoli toe en zet het vuur wat zachter. Laat het geheel 15 minuten stoven met het deksel erop.
Zet ondertussen een pot met water aan de kook voor de pasta.
Voeg de champignons en kerstomaatjes toe aan de broccoli en laat ze 5 minuten meestoven. Schenk de kokosroom erbij. Giet de kikkererwten af en voeg ze toe. Kruid het geheel met peper, zout, oregano en basilicum. Laat het geheel nog 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
Doe de pasta in de kookpot en laat koken volgens de instructies op de verpakking.
Giet de pasta af. Serveer in diepe borden met het romige groentenmengsel. Smakelijk!
Extra informatie
Tip: indien je niet van kokos houdt, kan je de kokosroom vervangen door een neutralere sojavariant.Tip 2: het sap van de kikkererwten (aquafaba) kan je gebruiken als eivervanger.Tip 3: Te veel gemaakt? Schep de overschot in een ovenschaal de volgende dag en gratineer met vegan kaas erover. Dit recept werd aangeleverd door vrijwilligster Astrid. Wil jij ook graag recepten delen met BE Vegan? Contacteer ons via het contactformulier.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan