plantaardige olie, ontgeurde kokos- of zonnebloemolie
3uien, fijngehakt
4teentjesknoflook, fijngehakt
2elgember, fijngehakt
4wortels, heel fijn gehakt
1 ½cuprode linzen, gedroogd
1 ½tlkomijn
2tlcurrypoeder, pikant
½tlcayennepeper
1tlpaprikapoeder
4eltomatenpuree
2lgroentebouillon, of gebruik bouillonblokjes
Om te serveren
verse koriander
citroenpartjes
Bereiding
Verhit de ui, look en gember samen met wat olie in een grote kookpot op een zacht vuur. Als je de ui, look en gember op een snelle manier wilt fijnhakken, kun je ze allemaal schillen en tezamen in een blender of food processor malen.
Voeg na 5 minuten de wortel toe en laat even stoven.
Roer goed door elkaar en voeg na 5 minuten de rest van de ingrediënten toe. Laat 20 tot 30 minuten koken.
Haal van het vuur af en mix de soep tot de gewenste dikte.
Serveer met verse koriander en een schijfje citroen. Smakelijk!