Schil de aardappelen en snijd deze in plakken van 3 à 5 mm. Kies bij voorkeur grote aardappelen. Deze snijden gemakkelijker en ogen mooier in je ovenschotel.
Houd een kop melk apart van de 350 ml plantaardige melk. Doe de rest van de melk en de plantaardige room in een kookpot en zet op een laag vuur. Voeg de fijngesneden knoflook toe, enkele takjes tijm en ½ tl nootmuskaat. Kruid met peper van de molen en een flinke snuf zout.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Voeg 1 el maïzena toe aan de kop melk en meng tot alle klonters weg zijn. Voeg de kop melk toe aan het melk-roommengsel.
Voeg nu de aardappelschijfjes toe aan de kookpot en laat zachtjes koken gedurende 10 à 15 minuten.
Schenk het mengsel over in een ovenschaal. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 30 à 40 minuten tot de bovenste laag een mooie goudgele kleur heeft. Werk de gratin eventueel af met nog wat verse tijm.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan