De combinatie van miso met aubergine lijkt wel alsof het in de sterren geschreven stond. Top deze combo met een sesam-limoendressing en je krijgt een hemels vegan gerecht. Geniet ervan!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 10 minutesminutes
Oventijd: 45 minutesminutes
Totaal: 55 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
2aubergines, in de lengte gehalveerd
250gstevige biologische tofu, in plakjes van 1,5 cm
Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch.
Snijd de aubergines op de gesneden kanten in ruitpatroon in en leg ze met de tofu in een braadslede.
Roer de miso, 1 eetlepel sesamolie, gember en knoflook door elkaar en wrijf de aubergines en tofu in met dit mengsel. Zet het geheel 25 minuten in de oven. Meng dan de reepjes splijtkool met de resterende eetlepel sesamolie, verdeel ze over de aubergines en tofu in de braadslede en zet alles nog 20 minuten in de oven.
Roer intussen de chilipeper, gember, knoflook, limoenschil, het limoensap, de sojasaus, sesamolie en lente-uitjes door elkaar. Schenk deze dressing over de aubergines en tofu zodra ze uit de oven komen en strooi het sesamzaad erover.
Dien heet op en geef de rijst er apart bij.
Extra informatie
Recept en foto uit De groene bakplaat van Rukmini Iyer. Uitgeverij Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan