Op zoek naar een verkoelende afsluiter na de BBQ of een verfrissend tussendoortje? Weg met dat saaie vanille-ijs! Pak uit met dit recept voor een zomerse granita van bloedappelsien en citroen.
Soort gerecht: Dessert, Snack
Bereidingstijd: 15 minutesminutes
In de diepvries: 2 hourshours
Porties: 4personen
Ingrediënten
8biologische bloedsinaasappels, het sap
2biologische citroenen, het sap
50gbasterdsuiker
Bereiding
Verwarm het sinaasappel- en citroensap samen met de suiker in een pan op middelhoog vuur en laat het mengsel 3-4 minuten sudderen, tot de suiker is opgelost.
Schenk het in een ondiep diepvriesbakje en zet het 1 uur in de vriezer.
Roer alles goed door met een vork, zodat alle bevroren stukjes loskomen, en zet het bakje nog eens 30 minuten in de vriezer. Roer er dan weer met je vork door en zet het opnieuw 30 minuten in de vriezer.
Na de laatste 30 minuten roer je het geheel nog een keer goed door, zodat alles volledig gekristalliseerd is. Serveer meteen.
Extra informatie
Tip: Zorg ervoor dat de sinaasappels en citroenen op kamertemperatuur zijn voor gebruik; je haalt er dan het meeste sap uit.Recept en foto uit 5 ingrediënten vegan van Katy Beskow. Uitgeverij Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan