Eiwtitrijke vegan burrito’s met kikkererwten en zwarte bonen
Heerlijke vegan burrito’s met kikkererwten en zwarte bonen.
Soort gerecht: Brunch, Hapjes, Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd: 30 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
4tortilla's, neem glutenvrije wraps of koolbladeren voor glutenvrije burrito’s
120gbabyspinazie
1/2rode ui, gesnipperd
400gzwarte bonen, uit blik, uitgelekt en gespoeld
2tomaten, in blokjes
1rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in reepjes
1avocado, geschild, ontpit en in plakjes
1limoen, in kwarten
2elpikante saus, bv. Sriracha
1snufjezout
1boskoriander, gehakt
Salsa
2tomaten, rijp en in kleine stukjes
1teenknoflook, geperst
½sjalot, gesnipperd
½limoen, sap
½kleinerode peper, fijngesneden
2elolijfolie
verse peterselie, of koriander
zout
peper
Geroerbakte kikkererwten met kastanjechampignons:
1tlolijfolie
1sjalot, fijngehakt
1teenknoflook, geperst
400gkikkererwten, uit blik, uitgelekt en gespoeld
½tlkurkuma
¼tlzout
zwarte peper
60mlgroentebouillon
100gkastanjechampignons, zonder steeltjes, in plakjes
1elbieslook, vers, geknipt
Bereiding
Zo maak je de geroerbakte kikkererwten met kastanjechampignons:
Verwarm de oven voor op 100°C.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig-laag vuur en bak het sjalotje en de knoflook 1 minuut, tot ze flink geuren.
Doe de kikkererwten in de pan en kruid ze met de kurkuma, zout en zwarte peper. Plet een deel van de kikkererwten met houten spatel.
Giet de groentebouillon in de pan en blijf ongeveer 5 minuten roeren en pletten tot het vocht ingekookt is en de kikkererwten behoorlijk zacht zijn.
Doe de champignons erbij en laat het mengsel nog 4 tot 5 minuten pruttelen, tot de paddenstoelen zacht zijn. Neem de pan van het vuur.
Proef en voeg desgewenst een snufje zout toe.
Houd de kikkererwten warm in de oven.
Zet nu alle componenten van de burrito’s klaar:
Verhit een grote, droge koekenpan op matig-laag vuur en rooster de tortilla’s één voor één. Leg ze op een bord en dek ze af met keukenpapier om ze warm te houden. Koolbladeren kun je meteen klaarleggen op een bord.
Was de spinazie en doe deze in een kommetje of schik de spinazie losjes in porties op een serveerplank.
Meng alle ingrediënten voor de salsa en giet deze in een kommetje.
Warm de zwarte bonen op in een pan en roer er een snufje zout door. Schep de bonen in een middelgrote kom.
Serveer de spinazie, rode ui, gehakte koriander, blokjes tomaat, reepjes paprika, hete saus en plakjes avocado in aparte kommetjes.
Schep de geroerbakte kikkererwten in een kom.
Serveer alle componenten op tafel met partjes limoen. Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto uit Vegan op de plank van Kate Kasbee. Uitgeverij Terra.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan