Carpaccio van koolrabi: een licht vegan voorgerecht
Deze carpaccio van koolrabi is heerlijk fris met een zuurtje van veenbes en citrus. Perfect om te serveren als lichte toets bij een iets zwaarder hoofdgerecht.
Soort gerecht: Bijgerecht, Voorgerecht
Bereidingstijd: 20 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
1koolrabi
½bakjewaterkers
1½elwittewijnazijn
1½elolijfolie
zout
½zesteappelsien, of citroen of limoen
4elveenbessen, uit bokaal
Bereiding
Schil de koolrabi. Snij met een mandoline, foodprocessor of een vlijmscherp mes de koolrabi in hele fijne plakjes.
Besprenkel met olijfolie, witte wijnazijn en zout.
Werk af met waterkers, veenbessen en zeste van citrus.
Extra informatie
Recept en foto uit feestelijk vegan, het e-book van Toos Vergote.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan