Een gele curry met aromatische specerijen in een romig kokossausje.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 40 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
Voor de groentecurry:
4elzonnebloemolie
160gui, fijngesneden
15grood pepertje, fijngesneden
2gmosterdzaad
2stengelscitroengras, opengebroken
4limoenblaadjes
1¼tlkurkuma
½tlkorianderpoeder
½tltikka-masalakruiden
½tlkomijnpoeder
200gzoete aardappel, in kleine blokjes
80gwortel, in schijfjes
150g tomatenblokjes
400mlkokosmelk
½elfijn zeezout
75gbroccoli, in roosjes
1klein handvolkoriander, vers, fijngesneden
2tllimoensap
Voor de gepimpte rijst:
1elneutrale sesamolie
½cupkokos, geraspt
1cupbasmatirijst, volkoren, gewassen
2cupswater
1snuifjezeezout, fijn
2lente-uitjes, in fijne schuine reepjes
¼rood pepertje, fijngesneden
¼cuppinda's, geroosterd en gezouten
Bereiding
Voor de groentecurry:
Verwarm de olie en stoof de ui met het rode pepertje, het mosterdzaad, het citroengras, de limoenblaadjes en de droge kruiden gedurende 5 minuten.
Voeg de zoete aardappelblokjes, wortelschijfjes en tomatenblokjes toe en stoof 10 minuten.
Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook, laat 10 minuten sudderen.
Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 5 minuten sudderen.
Werk af met verse koriander en het limoensap.
Voor de gepimpte rijst:
Verwarm de olie en rooster de geraspte kokos lichtbruin.
Verwijder de kokos en doe de rijst in de pan, voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg het snuifje fijn zeezout toe en laat de rijst nog 30 minuten sudderen op een laag vuurtje onder een deksel.
Meng de gebakken, geraspte kokos en de lente-ui, het rode pepertje en de pinda’s onder de rijst. Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto uit Vegans are better lovers. Viviane Van Dyck. Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan