Doe de peer en pastinaak in een kom en roer de andere ingrediënten voor de vulling er door. Doe in een ovenschotel en zet alvast 20-25 minuten in de oven.
Maak op je gemak de crumble, terwijl de vulling in de oven staat te pruttelen. Doe in een kom alle ingrediënten en masseer de boter door de bloem totdat je een kruimelige textuur hebt. Ik gebruik mijn vingers om de boter door de droge ingrediënten te verdelen.
Haal de vulling uit de oven en verdeel de crumble erover.
Zet de crumble nu 20-30 minuten in de oven totdat de crumble goudbruin is en aan de zijkanten pruttelt.
Serveer lauwwarm met een flinke lepel plantaardige yoghurt.
Extra informatie
Als je geen baharatkruiden vindt, kan je deze vervangen door een mengsel te maken van paprika, koriander, zwarte peper, kaneel, komijn, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel en een beetje cayennepeper. Als je niet zo van sterke specerijen houdt, kan je ook gewoon wat extra kaneel toevoegen en de baharat weglaten.Recept en foto uit Gebak met groenten van Vegamuze. Foto door Toos Vergote.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan