Dit vegan broodje is een makkelijke en snelle lunch die toch genoeg vult.
Soort gerecht: Brunch, Lunch
Om te marineren: 1 hourhour
Totaal: 1 hourhour15 minutesminutes
Porties: 3personen
Ingrediënten
1rode ui, groot, gesnipperd
4teentjesknoflook, grof gehakt
4tomaten, in blokjes
2elolijfolie
1elappelciderazijn
¼tlzwarte peper
¼tlzout
2avocado's, in blokjes
2elverse oregano
2elverse thym
1pakjevegan kipstuckjes
1vegan ciabatta
Bereiding
Meng rode ui, look, tomaat, avocado’s, olijfolie en (appel)azijn in een kom en voeg de kruiden en specerijen toe. Laat alles minimum een uurtje in de koelkast laten marineren.
Maak ondertussen de ciabatta klaar. Snij hem in de lengte doormidden en bak het af in de oven zodat alle zijden krokant zijn.
Snij de kipstuckjes in kleinere stukken en bak ze in een beetje olie goed krokant in de pan.
Leg de ciabatta op een bord, schep er een royale laag van het tomaat-avocadomengsel op en verdeel daar ten slotte de kipstuckjes over.
Smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan